Politie waarschuwt voor ‘babbeltrucs’

Foto: Archieffoto Politie

Politieteam Langstraat meldt dat er  deze week enkele meldingen zijn ontvangen van burgers die op dwingende toon benaderd zijn door klusjesbedrijven om onder andere de dakgoot schoon te maken.

“Als men weigert wordt de houding nog opdringeriger. Ook geven deze personen aan dat er wel een afspraak met hun gemaakt is echter kloppen de namen op hun (nep) opdrachtbonnen niet. Trap hier niet in en ga hier niet mee in zee.  Bel bij deze situaties direct 112. Noteer zoveel mogelijk informatie zoals kentekens, voertuigen en signalementen.”

“Wij adviseren altijd om goed op te letten bij verkoop aan de deur van diverse diensten” aldus de politie. Onbekenden bellen soms aan en bieden, soms op dwingende toon, diensten aan. Denk aan gevelreiniging, dakgootreiniging, tuinonderhoud etc. Ze geven zogenaamd korting bij contante betaling vooruit. Laat u echter nooit verleiden of overdonderen om diensten te accepteren, waar u eigenlijk geen behoefte aan hebt. Ga liever in zee met bedrijven die in de buurt als vakkundig en betrouwbaar bekend staan. Ze willen vaak niet alleen de goot schoonmaken, maar ook het metselwerk opnieuw voegen, het dak repareren en andere vaak onnodige nepreparaties uitvoeren.”

Uiteraard geldt dit niet voor ieder klusjesbedrijf die bij u aan de deur komt. Het kan ook een net gestart bedrijfje uit de buurt zijn. Vraag dan eerst om informatie en laat een offerte maken en beslis niet direct aan de deur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen