Controle hondenbelasting

Foto: CC0/Public Domain

Afgelopen november besloot de gemeenteraad van Dongen dat de hondenbelasting vanaf 2019 gefaseerd in drie jaar tijd afgeschaft wordt. Dat betekent dat de gemeente dit jaar de reguliere controles op het houden van honden op de gebruikelijke wijze uit laat voeren.

Medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Legitiem B.V. voeren deze controle van 11 april tot en met juli 2018 steekproefsgewijs huis-aan-huis uit. De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, wat zij op verzoek aan u kunnen tonen. Op dit legitimatiebewijs staat onder andere een foto van de controleur en zijn/haar naam.

Niet thuis?
Treft de controleur u niet thuis en heeft hij het vermoeden dat u een hond houdt, dan laat hij een brief met een aangifteformulier achter. U bent verplicht deze aangifte ingevuld en ondertekend te retourneren. Ook als u geen hond houdt. Doet u dit niet of als bij de controle blijkt dat u bewust geen aangifte heeft gedaan, dan kan er een boete worden opgelegd.

Meer weten?
Meer informatie over hondenbelasting vindt u hier. Bij vragen kunt u contact opnemen met Belastingsamenwerking West-Brabant.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen