Nieuwe Dongenaar Mahmud aan de slag bij Fremat

Foto:

Nieuwe Dongenaar Mohammed Mahmud Ibrahim is op maandag 22 januari jl. bij het bedrijf Fremat aan een proefplaatsing begonnen. Dit beviel van beide kanten zo goed dat Mahmud per 1 april 2018 een contract kreeg aangeboden door Fremat.

Aanleiding
In januari van dit jaar meldde Fremat de vacature aan bij Dongen Werkt! Bij Fremat stond stond men er open voor om in contact te komen met statushouders, ofwel ‘nieuwe Dongenaren’. Onno van de Leerloods is samen met Mohammed naar Fremat geweest voor een eerste kennismakingsgesprek. Met als resultaat dat hij begon op een proefplaatsing. Vervolgens hebben Fremat en alle medewerkers deze sympathieke statushouder omarmd en samen met hun én de coaches van de Leerloods is de plaatsing een succes geworden.

Tijdens de eerste werkdag kwam wethouder Piet Panis een kijkje nemen. De wethouder sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop Fremat deze geweldige kans bood aan Mahmud, die zelf ook erg te spreken is over zijn werkomgeving: “ik leer hier ontzettend veel en iedereen is aardig voor me. Ik hoop dat ik hier lang mag blijven werken”

Andere bedrijven
Bij meer Dongense bedrijven zijn statushouders aan de slag op een werkervaringsplaats of een proefplaatsing. Wellicht gaan er meerdere personen het voorbeeld van Mahmud en Fremat volgen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen