Op weg naar het OPF: Foul Play Committed

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival is er dit jaar weer in geslaagd om een verrassend en gevarieerd programma samen te stellen. dongen.nieuws.nl stelt in de aanloop naar het festival de artiesten en bands voor die op 26 of 27 april de harten van de Dongenaren zullen gaan veroveren. Deze keer in de spotlight: Foul Play Committed

Foul Play (FP) is in het najaar van 1987 begonnen als een 6-mans bluesband. In het begin stond Foul Play vooral voor “muziek uit het hart”, gebracht met enthousiasme, gedrevenheid en plezier. De muziek evolueerde naar rhythm & blues en later soul. Momenteel is Foul Play een 9-mans band. Naast de gebruikelijke drums, bas, toetsen, gitaar en zang, hebben we een 4 man sterke blazerssectie: bariton- en altsax, tenorsax, 2 trompetten.

Het repertoire is een gevarieerde mix van blues, rhythm & blues, rock en soul. Covers van bekende en minder bekende grootheden als The Blues Brothers, Joe Cocker, Brian Setzer, Delbert McClinton, Sam & Dave, Otis Redding, James Brown, De Dijk om er maar een paar te noemen. In elk geval muziek met een hoog swinggehalte. afgewisseld met een enkele melancholieke ballad.

Foul Play Committed (FPC) is Foul Play aangevuld met 2 fantastische zangeressen. Het is een authentieke en energieke live act vol tijdloze Soul classics gebaseerd op de film The Commitments uit 1991. Kortom, klassiekers van Wilson Pickett, Otis Redding, Sam & Dave, Etta James e.a. met tomeloze energie gebracht!

Foul Play Committed is te zien tijdens Koningsdag op het Auto podium van 13:00 – 14:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen