Oud-burgemeester Simone Dirven in gemeenteraad Halderberge

Foto:

Simone Dirven-van Aalst, burgemeester van Dongen van april 2006 tot september 2013, is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag weer terug in de politiek. Zij werd met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Halderberge. Simone Dirven woont in Oudenbosch, wat onder de gemeente Halderberge valt.

“Ik ben weer terug waar ik begonnen ben en dat geeft toch wel een bijzonder gevoel” aldus Simone Dirven in een gesprek met dongen.nieuws.nl. “Ik stond op nummer 7 op de lijst voor mijn partij CDA. Toen de uitslag bekend werd gemaakt bleek dat we vier zetels hadden, maar toch zag ik mijn naam erbij staan. Dat was te danken aan een flink aantal voorkeurstemmen en dat doet me natuurlijk goed.”

Voordat Simone Dirven burgemeester werd in Dongen, zat zij al als wethouder in het college van Halderberge. “Die ambitie heb ik niet meer, maar ik wil me wel voor 100% inzetten voor mijn gemeente. De afgelopen jaren is hier veel gerealiseerd op het gebied van gebouwen en infrastructuur. Nu wordt het tijd om zaken als historisch erfgoed en cultuur wat meer op de kaart te zetten en daar wil ik me graag mee bezig gaan houden.”

Naast haar toekomstige werk als raadslid in Halderberge is Simone Dirven ook toezichthouder bij enkele zorginstellingen. “Na mijn burgemeesterschap heb ik de studie strategy, innovation and governance opgepakt en de kennis die ik daar heb opgedaan kan ik nu op de juiste manier inzetten in mijn rol van toezichthouder.”

Simone Dirven is Dongen zeker nog niet vergeten. “Ik kom er nog regelmatig, want ik zit nog in de adviesraad bij de Zusters Franciscanessen. Ik heb hele goede herinneringen aan Dongen, vooral het verenigingsleven en het organisatietalent bij allerlei evenementen vind ik nog steeds ongelooflijk. Daar kunnen veel gemeenten wat van leren. Verder heb ik gezien dat de Cammeleur al ver af is, een prachtig gebouw op een mooie plek. Ik ben blij dat we destijds voor die locatie gekozen hebben. ”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen