Kom naar het Dongens verkiezingsdebat op dinsdag 6 maart

Foto:

Wie krijgt uw stem bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande? Waar staan de Dongense politieke partijen en hun politici voor? Om u te helpen de keuze te maken die het best bij u past, organiseert de gemeente Dongen een verkiezingsdebat.

Noteer in uw agenda: dinsdagavond 6 maart. Om 20.00 uur begint het debat. Locatie: de centrale hal van het gemeentehuis. Zes van de zeven politieke partijen nemen deel. Volkspartij Dongen, CDA, VVD, PvdA, D66 en Ouderenpartij voor Dongen worden op een leuke en informatieve manier aan de tand gevoeld door de professionele gespreksleider Richard Engelfriet.

Zo worden onze lokale politici uitgenodigd om te reageren op stellingen en vragen. Deze gaan over hun verkiezingsprogramma, maar ook over de vijf pijlers uit de toekomstvisie: Dongen Leeft!, Dongen Zorgt!, Veilig Dongen!, Dongen Onderneemt! en Dongen Dient! Engelfriet leidt het debat op zijn eigen, specifieke manier: Spitsvondig, prikkelend en interactief. Via uw smartphone kunt u vragen stellen aan de politici. Na afloop (omstreeks 21.30 uur) kan onder het genot van een drankje informeel met elkaar worden doorgepraat.

De deuren gaan open om 19.45 uur. De ingang is dichtbij de parkeerplaats voor auto en fiets via de achterzijde van het gemeentehuis. Burgemeester Marina Starmans opent de avond.

Gemeenteraadsverkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 21 maart aanstaande. In de gemeente Dongen nemen zeven partijen deel aan de verkiezingen: Volkspartij Dongen, CDA, VVD, PvdA, Pro Dongen, D66 en Ouderenpartij voor Dongen. Van 7.30 uur tot 21.00 uur zijn die dag 10 stembureaus binnen onze gemeente geopend. Meer informatie over de verkiezingen en de deelnemende partijen vindt u op dongenkiest.nl en op de verschillende websites van de politieke partijen.

Uitslag
Vanaf 21.00 uur is er in het gemeentehuis een uitslagenavond. Naar verwachting ligt er rond middernacht een definitieve uitslag van de verkiezingen.

Referendum
Naast verkiezingen voor de gemeenteraad, kunnen inwoners zich op 21 maart uitspreken over de zogenoemde sleepwet via een referendum. Meer informatie over het referendum is te vinden op www.referendum-commissie/referendum-wiv-2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen