Veel deelnemers aan Expeditie Bethlehem

Afgelopen zaterdag 16 december stond Dongen in het teken van een wel heel bijzondere kerstwandeling. Onder de naam ‘Expeditie Bethlehem’ werd het kerstverhaal langs  22 mooi versierde locaties uitgebeeld  door middel van toneel, zang en dans. Vele honderden Dongenaren namen deel aan de tocht en genoten van de goed georganiseerde en sfeervolle tocht.

Maar liefst 200 enthousiaste medewerkers zorgden voor een prachtige wandeling waarin de geboorte van Jezus op een spraakmakende en eigentijdse manier werd verteld en verbeeld, met toneel, zang en dans. Burgemeester Marina Starmans opende de wandeling bij het startpunt, de Oude Kerk in de Kerkstraat In de daarop volgende uren gingen steeds weer nieuwe groepen deelnemers deelnemers op pad om de route te lopen onder begeleiding van gidsen.

Het begon allemaal in Dongen bij de Oude Kerk in de Kerkstraat, met een heraut die de geboorte van het kerstkindje aankondigt. Tijdens de wandeling daarna kwamen de deelnemers je onderweg van alles tegen.  Jozef en Maria met hun ezeltje, en net zoals zij moesten vluchten, kwam de bezoekers ook moderne vluchtelingen tegen.  Bij de Volckaert in het Dongepark stond een engelenkoor te zingen en waren er herders met hun schapen aanwezig.

In de Laurentiuskerk was ondfer meer zang van een kinderkoor. Natuurlijk was daar  ook de kerststal opgebouwd. Buiten de kerk volgde een ontmoeting met de wijzen uit het oosten. Via het hof van Herodes ging het langs diverse locaties waar muziek en dans te beleven viel terug naar de  ruïne en de oude kerk in de kerkstraat, waar een mooi ingerichte kerststal was opgebouwd en warm drinken en wat lekkers werd aangeboden.

De route van 2,7 kilometer werd, ondanks het wat regenachtige weer,  door vele bezoekers afgelegd, die allen lovend waren over de beleving tijdens deze Expeditie Bethlehem. De organisatie, bestaande uit de gezamenlijke kerken in Dongen, kan zeer tevreden terugkijken op de eerste editie van dit nieuwe evenement.

Bekijk een sfeerreportage in de fotoserie bovenaan dit artikel

De organisatie van Expeditie Bethlehem was in de gezamenlijke handen van:

– Protestantse gemeente Dongen / Rijen
– hoop! evangelische kerk Dongen
– Parochie Dongen & Klein-Dongen Vaart
– Christelijk Gereformeerde kerk ’s Gravenmoer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen