René Jansen kandidaat-wethouder VPD

Foto:

Ingezonden bericht: René Jansen is vanavond door de algemene ledenvergadering van de Volkspartij Dongen gekozen als lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ook de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn vastgesteld. De Volkspartij Dongen gaat de verkiezingen in met de slogan “Één voor Dongen”.

De keuze voor het wethouderschap is voor de 57-jarige René Jansen een logische stap, ook al moet hij daarvoor zijn baan als manager bij KPN opzeggen. ,,Als geboren en getogen Dongenaar voel ik me nauw betrokken bij onze samenleving. Ik ben nu twee periodes raadslid. Met veel passie en betrokkenheid wil ik me de komende jaren in blijven zetten voor de belangen van onze inwoners. Maar dan vanuit een rol als bestuurder en wethouder van de gemeente Dongen. Na 38 jaar bedrijfsleven is het tijd voor een andere keuze, met nieuwe kansen en uitdagingen in het vooruitzicht ”, aldus René Jansen.  Hij is daarmee de beoogd opvolger van Piet Panis (67) die na vier bestuursperiodes en een termijn als raadslid met politiek pensioen gaat.

Eén voor Dongen
De top-3 van de kandidatenlijst bestaat verder uit Denise Kunst en Frits Klijs. ,,Daarmee hebben we een prima vertegenwoordiging uit onze drie kernen Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart. Samen zijn wij één voor Dongen”, aldus René Jansen. Denise Kunst (38) volgt hem op als fractievoorzitter.

Vernieuwing en verjonging
De vernieuwing en verjonging van de vorige lijst wordt voortgezet. De VPD kiest bij de eerste tien kandidaten voor een mix van ervaren en nieuwe krachten. Iris Jansen, Jessie Nijman en Cees Zwaal maken vanaf de plaatsen 4, 5 en 7 voor het eerst kans op een raadszetel. Rob Biesheuvel (6), Leo van Hecke (8) en Colinda Blous-Verkooyen (9) zijn opnieuw beschikbaar als raadslid. Gert-Jan van Broekhoven (10) ziet voor zichzelf vooral een rol in de financiële commissie.

Afscheid
Ali Türkyilmaz en Wout van Delft hebben aangegeven geen nieuwe periode als raadslid te ambiëren. Voor Ali Türkyilmaz eindigt hiermee een periode van 16 jaar in de gemeenteraad van Dongen. Wout van Delft was direct gekozen volksvertegenwoordiger in de raad van 2002 tot 2010 en vanaf 2014 tot nu.

Lijstduwers – ‘couleur locale’ vanuit het verenigingsleven
Behalve de top-10, bevat de kandidatenlijst van de Volkspartij Dongen ook 20 lijstduwers. Dit zijn stuk voor stuk mensen uit het verenigingsleven van de drie kernen. Deze  betrokken leden dragen hun steun aan de Volkspartij Dongen actief uit. Zij vormen de directe achterban die de fractie ondersteunt.

Kandidatenlijst Volkspartij Dongen Verkiezingen Gemeenteraad 21 maart 2018
1. René Jansen Dongen
2. Denise Kunst – van Suijlekom ‘s Gravenmoer
3. Frits Klijs Klein Dongen-Vaart
4. Iris Jansen Dongen
5. Jessie Nijman Dongen
6. Rob Biesheuvel Dongen
7. Cees Zwaal Dongen
8. Leo van Hecke Dongen
9. Colinda Blous – Verkooyen Dongen
10. Gert-Jan van Broekhoven Dongen
11. Kees Hoevenaars Dongen
12. William de Brouwer Dongen
13. Carla van Delft Dongen
14. Saskia van Baaren Dongen
15. Stefan van Baal Dongen
16. Han den Boer Dongen
17. Jenny Verduijn Klein Dongen-Vaart
18. Ad de Jong Dongen
19. Ad van Suijlekom ‘s Gravenmoer
20. Steven Ansems Dongen
21. Thom Vermeulen Jr. Dongen
22. Wilhelmien Huyben Klein Dongen-Vaart
23. Ad van Weesenbeek Dongen
24. Wout van Delft Klein Dongen-Vaart
25. David Kunst ‘s Gravenmoer
26. Ton de Roon ‘s Gravenmoer
27. Bert Koomen Dongen
28. Hans van Nispen Dongen
29. Piet Panis Klein Dongen-Vaart
30. Toon Ariëns Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen