JOGG leeft en beweegt in Dongen

Foto:

Scholen stimuleren gezonde pauzehappen, kindercentra werken volgens een nieuw voedingsbeleid, leerlingen van het Cambreur College drinken (meer) water en sportkantines bieden gezondere producten aan. JOGG-Dongen heeft een ontwikkeling in gang gezet die jongeren stimuleert en faciliteert om gezond(er) te leven.

Een derde van de Nederlandse gemeenten werkt volgens de aanpak ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). Met deze aanpak bundelen lokale partijen, publiek en privaat, hun krachten en zetten zij zich in voor een gezondere leefstijl onder jongeren. Dongen is sinds 2012 een JOGG-gemeente.

JOGG in Dongen
De afgelopen jaren zijn vanuit JOGG-Dongen verbindingen gelegd, nieuwe interventies georganiseerd, bestaande activiteiten geoptimaliseerd en is gewerkt aan een omgeving waarin gezonder eten en meer bewegen gemakkelijker en leuker gemaakt wordt. Dat gebeurt in Dongen bij kindercentra, scholen, sportaanbieders, op de werkvloer en tijdens (nieuwe) evenementen. Hierbij zijn 15 verschillende lokale partijen betrokken.

JOGGazine
Wethouder Piet Panis: ”Onder de naam ‘Dongen Beweegt!’ communiceren regelmatig over wat JOGG-Dongen concreet doet. Met het JOGGazine maken we de balans van de afgelopen jaren op en delen we verhalen die laten zien dat JOGG leeft en beweegt in de gemeente Dongen.”

Bekijk het JOGGazine HIER

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen