Themabijeenkomst: Hoe kunnen we “goed” ouder worden?

Foto: CC0/Creative Commons

Op vrijdag 24 november is het Dongepark theater van 14.00 tot 16.00 uur decor voor een themabijeenkomst over ‘goed’ ouder worden. De bijeenkomst is bedoeld voor alle senioren en iedereen die betrokken is bij de ondersteuning daarvan.

Er komen steeds meer ouderen. Over 10 jaar zal meer dan 25% van de Dongense bevolking bestaan uit inwoners van 65 jaar en ouder. Niet alleen komen er steeds meer ouderen maar mensen worden ook steeds ouder. Bovendien gaan de hervormingen in de zorg er van uit dat de mensen de eigen kracht en mogelijkheden van hun sociale netwerk benutten. Maar hoe doe je dat in de praktijk als je steeds kwetsbaarder wordt? Tijdens de themabijeenkomst zal ingegaan worden op twee belangrijke aspecten van die kwetsbaarheid: dementie en eenzaamheid.

Het thema wordt behandeld door twee deskundigen:
Prof. Dr. Anja Machielse is bijzonder hoogleraar “Empowerment van Kwetsbare Ouderen” aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij is gespecialiseerd in onderzoek naar kwetsbare ouderen. Belangrijke thema’s in haar werk zijn eenzaamheid, sociaal isolement, sociale verbondenheid, sociale vitaliteit van de leefomgeving en zingevingsvragen.

Drs. Paul Calis is GZ-psycholoog, heeft een eigen praktijk en is daarnaast werkzaam bij zorgcentrum Volckaert. In zijn presentatie zal hij ingaan op verschillende aspecten die van belang zijn voor het goed ouder worden. Maar hij gaat ook in op aspecten die er voor kunnen zorgen dat het niet goed gaat zoals dementie en andere kwalen.

De organisatie hoopt op een grote opkomst. Kent u andere mensen die belangstelling hebben? Neem ze mee. Mantelzorgers en andere hulpverleners zijn ook van harte welkom!

Locatie: Theaterzaal van de Volckaert
Datum: vrijdag 24 november 2017
Tijd: 14.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur met koffie/thee
De toegang is gratis

Aanmelden is niet verplicht maar voor de organisatie wel belangrijk. Aanmelden kan via:
[email protected] of telefonisch
Tel: 0162 – 312852 (dhr. J. van Gool)
Tel: 0162 – 314226 (mevr. H. Westerbeek)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen