Geen Veteranenbal in 2018

Foto:

Er komt op carnavalszaterdag 10 februari 2018 voor het eerst in 34 jaar geen Veteranenbal. Dat maakte de organiserende Vereniging der Veteranen vandaag in een persbericht bekend. Volgens het bericht loopt de aanvraag van de omgevingsvergunning door een ingediend  bezwaar dermate veel vertraging op dat er niets anders opzit dan het evenement in 2018 geen doorgang te laten vinden.

“Door de sloop van de Cammeleur moet worden uitgeweken naar een alternatieve locatie. Vorig jaar hebben Donckhuys en de uitbaters van het Café de Salamander nog samengewerkt maar dit jaar bleek dat op financiële en inhoudelijke gronden onmogelijk. Om die reden ging Donckhuys zelfstandig opereren en gaf de uitbaters van het Café precies dezelfde mogelijkheden als afgelopen jaar voor het houden van hun kindermiddagen. Op basis van dat gegeven is een omgevingsvergunning aangevraagd. Tot onze verbazing is daarop bezwaar gemaakt door de uitbaters van het Café de Salamander. Daarna is zelfs in de pers gesuggereerd dat daardoor de kindermiddag van hun niet kon doorgaan. Dit is dus niet waar.” aldus het persbericht

De Vereniging der Veteranen zijn samen met stichting de Peeënstekers en Donckhuys gaan onderzoeken hoe de evenementen nu verder georganiseerd konden worden. In  gesprekken met de gemeente zegde deze alle medewerking toe maar ook vanuit die kant kon geen zekerheid gegeven worden over de afloop van de bezwaarprocedure.

Daarop hebben de Veteranen ‘na ampel beraad ‘besloten dat met het bezwaar er onvoldoende basis is om het feest van verbroedering tijdens het Veteranenbal te kunnen organiseren. “Het bezwaar dient op 30 november en dan nog bestaat de mogelijkheid om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Dat gaat mogelijk ook gebeuren voor de evenementenvergunning. Dit geeft teveel financiële risico’s en onzekerheid en daarom kunnen wij niet verder met de organisatie.” Het persbericht sluit af met de woorden: “Wij betreuren het dat na 34 jaar het begrip Veteranenbal niet kan doorgaan. Wij beloven dat er in 2019 in de nieuwe Cammeleur een spetterend Veteranenbal komt”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen