Hennepkwekerij Lage Ham ontmanteld

Foto: Politieteam Langstraat

Agenten van politieteam Langstraat hebben samen met de gemeente Dongen en Enexis een onderzoek gestart naar hennepteelt. Hieruit werd gisterenochtend aan de Lage Ham  een zeer professioneel opgezette hennepkwekerij aangetroffen.

In een loods waren 3 ruimtes ingericht waar in totaal 237 hennepplanten werden aangetroffen. Ook werden 31 stekjes, jonge hennepplanten, aangetroffen. De inrichting was zeer professioneel: er was een automatisch voedings- en irrigatiesysteem aanwezig en de luchtkwaliteit werd constant automatisch bewaakt door een opticlimate controlesysteem.
“Dat maakt dat de hennepplanten in de ruimte de ideale omstandigheden hebben om uit te groeien naar hennepbomen. Van deze hennepbomen kan een veelvoud aan hennep worden geoogst ten opzichte van een gewone hennepplant. De hennep opbrengst van deze kwekerij kan dus vergeleken worden met een kwekerij die ruim 5 maal zo groot is.” aldus de politie.

Er was tevens sprake van diefstal van stroom en water. Hiervan is aangifte gedaan. De kwekerij is in overleg met de officier van justitie ontmanteld en alle planten zijn vernietigd. Er is nog niemand aangehouden maar er zal proces-verbaal opgemaakt worden tegen de eigenaar van de loods. De gemeente gaat de zaak eventueel bestuursrechtelijk aanpakken.

bron en foto: Politieteam Langstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen