Let op: Weer poging tot babbeltruc in Dongen

Foto: Archieffoto Politie

Agenten van politieteam Langstraat kregen woensdag 1 november een melding van een mogelijke babbeltruc in Dongen. Een vrouw deed zich voor als een medewerkster van de thuiszorg en probeerde de toegang tot de woning te verschaffen bij een bejaarde vrouw. Gelukkig had deze bejaarde vrouw snel door dat hier om een babbeltruc ging. Nadat zij de deur dicht had gedaan heeft zij direct de politie gebeld en aan hen een goed signalement doorgegeven. De agenten van politieteam Langstraat hebben in de directe omgeving een onderzoek ingesteld maar helaas de verdachte niet meer aangetroffen.

Babbeltucs zijn op dit moment erg in trek bij het dievengilde. Deze personen doen zich vaak voor als medewerker van bijvoorbeeld de thuiszorg, energieleveranciers of andere instellingen/bedrijven. Zij proberen door middel van een smoesje de woning binnen te komen om zeer snel vervolgens een diefstal te plegen of uw pinpas met pincode te bemachtigen.

Tips:

  • Open de deur niet zomaar voor onbekenden. Kijk eerst door het raam of een digitale deurspion. Bij twijfel vraag een legitimatiebewijs.
  • Berg in huis uw portemonnee en pincode veilig op. Geef nooit uw pinpas en pincode aan iemand mee.
  • Gebruik een kierstandhouder.
  • Als u niemand verwacht, doe niet openen neem niets aan als u niets besteld heeft. Neem voor de buren alleen iets aan als u dit afgesproken heeft.
  • Sluit de deur als u binnen geld gaat halen voor bijvoorbeeld een collecte.
  • Wees alert op oplichters die producten aan de deur willen verkopen.
  • Ga niet in op verzoek van een onbekende ( kind, nette vrouw/man) met een smoes, zoals bijvoorbeeld vragen om een glaasje water of bloemen aannemen.

Toch de dupe van een diefstal door middel van een babbeltruc?
Bel gelijk 112. Zorg dat spullen die de verdachte heeft aangeraakt laat staan of liggen tot de komst van de politie. Zij doen onderzoek naar mogelijke bruikbare sporen die de verdachte heeft achtergelaten. Heeft u een vermoeden dat er iemand met een babbeltruc bij u binnen heeft proberen te komen, bel gelijk 112. Onthoud de kenmerken van de dader. Schrijf voor u zelf het signalement op en geef deze door aan de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen