Geen verbod voor vrachtverkeer Oranjeplein

Foto:

Een verbod voor vrachtverkeer op het Oranjeplein zal er niet komen, maar de gemeente gaat nog wel eens goed bekijken of er mogelijkheden zijn om de hachelijke situatie te verbeteren. Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van VVD-raadslid Henny Vlasveld.

Vlasveld stelde zijn vragen naar aanleiding van klachten van een bewoner van het Oranjeplein, die dagelijks met schrik en beven grote vrachtwagens rakelings langs zijn huis ziet scheren. De bewoner maakt zich grote zorgen over de onveilige situatie voor zijn woning, waar de vrachtwagens een bocht moeten maken. De gemeente plaatste al twee paaltjes voor de woning maar die bieden nauwelijks soelaas. ‘De paaltjes worden er regelmatig uitgereden en stoeptegels worden losgerukt’, zo schetste Valsveld de penibele situatie .
Hij wilde van de wethouder dan ook weten of die zijn mening deelde dat vrachtverkeer eigenlijk niet thuis hoort op het Oranjeplein en wat de wethouder gaat doen om de situatie veiliger te maken.

Wethouder Van Beek was het eigenlijk wel met Vlasveld eens. ‘Ik ben geneigd om te zeggen dat vrachtverkeer daar niet thuis hoort, maar we hebben nu eenmaal niet veel andere alternatieve routes in Dongen. Een verbod instellen is buitengewoon moelijk. Dat is niet of nauwelijks te handhaven, maar ik ga wel met de afdeling Verkeer nog eens goed bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om de situatie ter plekke te verbeteren’, zo beloofde de wethouder.

Door: Bernadette Klerx

Lees ook: “Straks gaat het een keer écht fout”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen