CoverUp! naar de BENELUX-finale in “the Clash of the Coverbands”

Foto:

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober jl. vonden in “De Vorstin” in Hilversum de halve finales plaats in de grootste bandcompetitie van de BENELUX: The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

De beste bands uit de diverse regiofinales uit Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de BENELUX-Finale en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksjury. De bands wisten allemaal het beste van zichzelf te laten zien en zorgden voor een boeiende, gevarieerde en spannende avond. Bij de vakjury wist 7-mans Allround coverband Trickplay uit Amsterdam de 1e plaats binnen te spelen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning verdiend naar 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen en de Langstraat.

Een vakjury beoordeelde de bands vooral op hun muzikale kwaliteiten, maar ook op oa. performance, entertainmentgehalte en de interactie met het publiek. De vakjury bestond uit Fran Kaart (vocalcoach), Sebastiaan Spijker (videoregisseur) en John Van den Borne (bandcoach, producer, promotor). De winnende bands ontvingen een Award uit handen van vakjuryvoorzitter John van den Borne en plaatsten zich daarmee voor de BENELUX-Finale die op Zondag 7 januari 2018 wordt gehouden in poptempel PARADISO in Amsterdam. Van alle halve finalisten wordt een live-single uitgebracht van een van de nummers die tijdens dit optreden gespeeld is. Alle finalisten ontvangen daarnaast in de voorbereiding op de BENELUX-Finale gratis bandcoaching, vocal coaching, stage-presence coaching en begeleiding in de marketing en promotie. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards worden beloond met o.a. een studio-cd en meerdere optredens in de Benelux.

Opnieuw wist 10-mans Allround coverband CoverUp!, net zoals bij haar vorige optredens in ‘The Clash’, boven zichzelf uit te stijgen. Het publiek kreeg een muzikaal technisch goede show te zien met sterke dynamiek, enorm enthousiasme, gevarieerde nummerkeuze en een zeer hoog entertainmentgehalte. Met boeiende uitvoeringen van nummers in een nineties-medley als opening, gevolgd door Kiss van Tom Jones, River deep mountain high van Tina Turner, Greased Lightning van John Travolta, Lost van Anouk en Lion in the morning sun van Will and the people maakte de band er weer een geweldig feest van en oogstte het waardering bij het publiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen