Harmonie Aurora geht nach Berlin

Foto: Tom Bayer @CC

Na maanden van voorbereiding vertrekt  het harmonieorkest van Aurora donderdag 19 oktober in alle vroegte naar Berlijn.  Het Dongense harmonie-orkest gaat ter afsluiting van haar 109 jarig bestaan nog één keer met eigen leden een concertreis maken.

Deze concertreis is de laatste van Harmonie Aurora als zelfstandige vereniging.  Op 1 januari 2018 gaat het orkest fuseren met Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en gaan zij gezamenlijk verder onder de naam van Koninklijke Muziekvereniging Dongen.

Concertprogramma
Op verschillende spraakmakende locaties in Berlijn gaat het orkest concerten verzorgen. Donderdagavond staat het eerste concert op het programma. Om 19.00 uur speelt het orkest in de legendarische Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. Het tweede optreden staat voor vrijdagavond gepland. Dan wordt er gespeeld in de grote zaal van het Mercure Hotel MOA. Op zaterdagmiddag wordt deze concertreeks afgesloten in het centrum van Berlijn. De Mall van Berlijn is dan het toneel voor een optreden van het 42 koppig harmonieorkest dat deze concerten gaat verzorgen onder de deskundige leiding van Joost van Genugten. Samen hebben zij de afgelopen maanden hard gewerkt om voor deze bijzondere concertreis een mooi en gevarieerd programma te presenteren aan het Duitse publiek.

Traditie
Aurora heeft in het verleden verschillende buitenlandse concertreizen gemaakt. De eerste concertreis werd gemaakt in 1991, naar het toen nog communistische Praag. Daarna volgden Zakopane (Polen), Toscane (Italië) en het Franse Straatsburg. Een mooie en gezellige muzikale traditie waar buiten muziek maken met elkaar ook een gevarieerd cultureel programma aangeboden werd. Dat is ook deze keer weer het geval. Tijdens de komende reis naar Berlijn staan een rondwandeling, een fietstocht, een bezoek aan Berliner Unterwelten en de Reichstag op het programma. Buiten al deze belevenissen is er natuurlijk nog volop tijd om met elkaar gezellig samen te zijn en de dagen met elkaar op een sfeervolle wijze af te sluiten.

De reiscommissie van Aurora heeft deze reis met veel plezier goed voorbereid en wil iedereen die een steentje heeft bijgedragen alvast hartelijk bedanken voor hun medewerking.

Jetzt geht’s los !Uitgelichte afbeelding verwijderen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen