Zorgen bij omwonenden over komst Action

Foto:

Omwonenden van de Windmolenweg maken zich zorgen over de gevolgen van de komst van de Action. Zij zijn bang dat er parkeerproblemen ontstaan door het grote aantal bezoekers, zij vragen zich af of de Noorderlaan wel berekend is op de afwikkeling van de extra stroom verkeer en ze willen weten hoe het zit met het beheer en het onderhoud van het pand. Het is de bedoeling dat de Action in december zijn deuren opent aan de Windmolenweg, tegenover het pand van de Lidl.

Om de vestiging van de Action mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en daar moet de gemeenteraad in oktober een beslissing over nemen. Voor het CDA en de Volkspartij Dongen reden om opheldering te vragen over hoe het nu zit met de zorgen van de omwonenden. ‘Wilt u voor de raadsvergadering nog in gesprek gaan met de omwonenden en wilt u ons over de conclusies informeren’ zo vroeg CDA-woordvoerder André Vonk.

Wethouder Driek van Griensven benadrukte dat de gemeente in dit hele verhaal alleen ondersteunend is. ‘Het is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemer, in dit geval de Action dus, om in gesprek te gaan met omwonenden. Die gesprekken hebben ook plaatsgevonden. De gemeente heeft daarbij een ondersteunende rol. Over de parkeercapaciteit en de afwikkeling op de Noorderlaan zijn cijfers bekend en die zijn of worden ook aan de omwonenden gecommuniceerd. Voor de vraag over het beheer en het onderhoud hebben we de omwonenden doorgestuurd naar de Action.’

De omgevingsvergunning is afgegeven en de wijziging van het bestemmingsplan komt half oktober in de raad. Omwonenden kunnen dan via een bezwaarschrift en via het inspreekrecht hun mening kenbaar maken, als zij het niet met de plannen van de gemeente eens zijn.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen