VVD stelt vragen over goedkope huurwoningen in De Hoogt

Foto: Pixabay

De bouw van een appartementencomplex van goedkope huurwoningen in bouwplan De Hoogt (op de hoek Hoge Ham-Bolkensteeg) is gewoon toegestaan. Dat antwoordde wethouder Driek van Griensven op vragen van VVD-raadslid Pieter Brooijmans.

‘In de oorspronkelijke plannen werd uitgegaan van een appartementencomplex voor middeldure en dure koopwoningen. Door omstandigheden is dit niet doorgegaan. Nu komen er goedkope huurwoningen voor in de plaats. Mogen deze plannen zo maar gewijzigd worden’ zo vroeg Brooijmans zich af. Volgens het raadslid is er bovendien in Dongen juist veel vraag naar wat duurdere appartementen, met een huurprijs boven de € 710,- per maand en het aanbod in Dongen is hiervoor minimaal. Wij vinden dat soort woningen dan beter in het plan passen’,zo betoogde hij.

Wethouder Van Griensven kon hem snel uit de droom helpen. ‘Als je binnen de juridische en planologische voorwaarden blijft, kun je bouwplannen gewoon wijzigen. Het klopt dat er in Dongen veel behoefte is aan duurdere huurwoningen, maar wij vinden dat goedkopere sociale huurwoningen ook goed in dit plan passen. Bovendien is het niet de taak van Casade ( die de woningen bouwt) om te voorzien in middeldure en dure woningen’.
Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen