Gratis ZNCK-concert in Dongen

Foto:

Op zondag 17 september geeft het Zuid-Nederlands Concert Koor (ZNCK) om 15: 00 uur een gratis concert in Dongen. Het ZNCK, ooit begonnen als Dongens koor, maar tegenwoordig een regionaal projectkoor met als thuisbasis Breda, staat onder leiding van de bekende Dongense dirigent Rick Muselaers.

Elk jaar organiseert ZNCK meerdere concerten. Tussendoor werken we aan de scholing van onze projectdeelnemers, bijvoorbeeld door ze te laten oefenen met specifiek repertoire. Het concert van 17 september is het sluitstuk van een educatief project over het zingen van liederen, waaraan ongeveer 30 projectzangers hebben deelgenomen.
Liederen zingen blijkt iets heel anders dan het zingen van de grote concertwerken, zo hebben de deelnemers ervaren. Bovendien zingen deelnemers een aantal liederen als kwartet. En ook dat is een heel andere – en spannende ! – ervaring dan het zingen in een groot koor.

Het concert vindt plaats in de kapel van de Zusters Franciscanessen aan de Hoge Ham 25 (entree via de Schoolstraat) en begint om 15:00 uur. Op het programma staan een twintigtal korte liederen uit de Duitse 19e-eeuwse Romantiek. Het zijn liederen van bekende componisten als Schubert, Mendelssohn en Brahms, daarnaast van enkele minder bekende. U ontvangt bij binnenkomt een programma met een inleiding en de teksten van de liederen.

Reacties