OPEN Dongens Kampioenschap Jeu de Boules 2017

Foto: Henk van Roode

Elk jaar wordt er in de zomermaanden gestreden om het OPEN Dongens Kampioenschap Jeu de Boules. Dit jaar was dat afgelopen zondag 23 juli. Er hadden zich 26 teams voor dit toernooi ingeschreven, welke verdeeld werden in twee poules. Gelukkig was het een even aantal, zodat er geen vrijloting was.

De indeling van de poules was geheel willekeurig: elk team mocht een nummer kiezen uit een poule en de WECO, bestaande uit Piet en Henk, verwerkte dit in een wedstrijdschema.

Er moesten deze dag 4 voorgelote wedstrijden gespeeld worden om uiteindelijk te kunnen bepalen welke teams de finalewedstrijd mochten spelen. Tot en met de derde speelronde konden de wedstrijden allemaal buiten gespeeld worden. Het zonnetje en wat motregen wisselden elkaar af, maar bij aanvang van de laatste ronde begon het heviger te regenen en moest er uitgeweken worden naar de hal. Tussendoor was er tijd genoeg om wat uit te rusten en/of gezellig wat te kletsen onder het genot van een drankje en een hapje. Uiteraard waren de bekende “gehaktboules” van ’t Smaakhuys ook weer aanwezig en deze waren in een mum van tijd allemaal al verkocht.

De barbezetting en die van de catering was in handen van een goed werkend team: Jopie, Willemieke, Johan en Henk. Ze deden er alles aan om de lunch aan de man te brengen! En met succes mogen we zeggen.

Rond 4 uur waren alle wedstrijden gespeeld en werd langzaam duidelijk welke teams de finale zouden gaan spelen. In poule B was het behoorlijk spannend, want er waren twee teams die al hun 4 wedstrijden gewonnen hadden en bovendien evenveel pluspunten verdiend hadden. Volgens de wedstrijdregel van dit toernooi zou de uitslag van de eerste wedstrijd dan gelden. Annie en Wil v/d Dungen hadden toen 6 pluspunten verdiend en Pieter Timmermans met Cees Leemans slechts 2 pluspunten.

De finale werd daarom gespeeld tussen Joke Lobo en Johan van Kuijk tegen Annie en Wil v/d Dungen. De buitenbanen stonden inmiddels allemaal blank vanwege de hevige regenval, zodat ook deze boulewedstrijd in de hal werd gespeeld. Het ging aanvankelijk aardig gelijk op, maar in de beslissende mene gooide Johan het cochonnetje uit nadat de tegenstanders hun 6 boules al hadden opgegooid. Dat betekende dat de overgebleven boules als wedstrijdpunten geteld mochten worden. De uitslag van deze finalewedstrijd was 13-6.

Wij willen beide finalisten feliciteren met deze wedstrijd en Joke en Johan met hun overwinning. We zullen de top 3 uit elke poule hieronder weergeven:

Poule A:

1e plaats: Annie en Wil v/d Dungen 4 gewonnen 29 pluspnt

2e plaats: Pieter Timmermans/Cees Leemans 4 gewonnen 29 pluspnt

3e plaats: Liena en Piet Ligtenberg 4 gewonnen 20 pluspnt

Poule B:

1e plaats: Joke Lobo/Johan van Kuyk 4 gewonnen 39 pluspnt

2e plaats: Hans van Troost/Pierre de Jong 4 gewonnen 26 pluspnt

3e plaats: Marianne Steenhagen/Karin Jansen 3 gewonnen 21  pluspnt.

De winnaars mochten naast een fleurig boeket bloemen en een geldprijs ook de wisselbeker in ontvangst nemen. Hun namen zullen hierop vermeld worden. Joke en Johan zijn de opvolgers van Astrid en Pierre, die in 2016 dit toernooi gewonnen hadden.

Het eerstvolgende bouletoernooi is het SWOD-toernooi. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Op deze dag spelen eigen clubleden met een oudere niet-bouler. Het toernooi vindt plaats op maandag 7 augustus vanaf 13 uur. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen