Gedichtenbundel ‘De Piano Gestemd’ van Dongenaar Piet Baijens

Fragment van de kaft
Fragment van de kaft
Foto: Uitgeverij Boekscout

Sinds enkele weken is de gedichtenbundel van Dongenaar Piet Baijens uit. Een mooi hardcover boekje met 82 pagina’s dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

De lezer wordt uitgedaagd om de veelkleurigheid van het leven te ondergaan. Het eerste deel – Heimwee In De Ochtend – bevat reflecties op levenspijn en levensvreugd. In deel twee – Het Jaar Rond – zoekt auteur Piet Baijens naar de unieke sfeer van elke maand en in het derde deel – Op De Hoek Van Elke Straat Heb Ik De Weg Gevraagd – staan liefde, lijden en verdriet, hechting en onthechting centraal. Dichten is volgens Piet te vergelijken met het stemmen van een piano. Het is kunst en ambacht tegelijk. Stemmer en dichter bewerken hun basismateriaal net zo lang tot de gewenste klankkleur is bereikt.

Over de schrijver

Piet Baijens (1946) heeft iets met taal. Zijn opleiding tot leraar en tolk-vertaler Duits heeft hem daarin zeker gestimuleerd. In zijn latere ambtelijke loopbaan werd taal zijn gereedschap voor beleidsnota’s en notities. Misschien wel als tegenwicht ontwikkelde hij zich tot hobbydichter. Hij schrijft gedichten die hijzelf als existentiële poëzie omschrijft. Beschouwend en empathisch kijkt hij naar het leven en lijden van mensen en geeft daaraan duiding en betekenis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen