‘Geen mini-winkelcentrum aan Windmolenweg’

Foto:

De ondernemers in het centrum hoeven niet bang te zijn dat er een mini-winkelcentrum ontstaat op de Windmolenweg. Daar opent aan het eind van het jaar een vestiging van de Action. De Lidl is er al enkele jaren gevestigd. Maar daar zal het ook echt bij blijven.

‘We hebben alleen voor de Action een uitzondering gemaakt, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze winkel een meerwaarde heeft voor Dongen. Als de Action weggaat, komt er geen andere winkel in.’ Die belofte deed wethouder Bea van Beers aan de gemeenteraad én aan de winkeliersvereniging Dongen Promotion.

Voorzitter John Jansen van Dongen Promotion had aan het begin van de raadsvergadering nog zijn teleurstelling uitgesproken over deze stap.  ‘We hadden het gevoel dat we met de gemeente op één lijn zaten: de focus op het centrum met goede horeca. Een aantrekkelijk centrum creëren en leegstand aanpakken om Oosterhoutse taferelen te voorkomen. Wij hebben zelf de Action voorgesteld als trekker voor het centrum maar dat bleek niet mogelijk. Tot onze verbazing krijgt de Action nu een pand van 1250 m2 buiten het centrum. Is dit een vrijbrief voor eigenaren van andere panden buiten het centrum?, zo vroeg hij zich bezorgd af.

Wethouder Van Beers legde nog eens uit waarom het College voor deze oplossing heeft gekozen. ‘Ook wij hadden de Action liever in het centrum gehad, maar daar zijn simpelweg niet voldoende vierkante meters vloeropppervlak beschikbaar. Bovendien is het daar erg lastig met het laden en lossen van vrachtwagens.’ Raadslid Mieke Breugelmans vond dat maar onzin. ‘Wij hadden ook een voorkeur voor vestiging in het centrum. Dit trekt klanten uit het centrum weg. Uw argumenten van vloeroppervlak en vrachtwagens zijn niet erg sterk. In Tilburg zit een Action midden in de Emmapassage en dat gaat ook prima.’

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen