Jubileum voorstellingen theatergroep Message.

Foto:

Op 10 en 11 juni is het zover! Theatergroep Message viert dat ze vijf jaar bestaan. Hoe kan dit beter gevierd worden als met een mooie voorstelling. Speciaal voor deze gelegenheid werd ‘de derde dag’ geschreven.

Vijf jaar geleden begon het als een impulsieve actie om met de jongeren van de katholieke kerk en de jongeren van de protestantse kerk ook eens een soort Passion te maken. Na de eerste bijzonder succesvolle voorstellingen had iedereen de smaak te pakken. Het jaar daarna werd met een grotere broer van de eerste voorstelling uitgepakt en vervolgens werd besloten er een structurele oecumenische theatergroep van te maken en werd de naam Message geboren. Als thuisbasis hebben zij de protestantse kerk Dongen-Rijen.

In het derde jaar is ervoor gekozen om een voorstelling te maken in het kader van Dongen 70 jaar bevrijd. Met de voorstelling Oorlogstranen zette Message zich direct op de kaart. Deelname aan de vier mei herdenking was een bijna logisch gevolg en dit jaar waren zij daar alweer voor de derde keer te gast. Vorig jaar speelde de groep licht in het duister die met erg veel enthousiasme is ontvangen. Deze voorstelling is ook gespeeld in Hilvarenbeek voor een benefietactie. Inmiddels had ook de organisatie van de kerst-inn lucht gekregen van Message en aan deze middag heeft Message inmiddels ook al twee keer een bijdrage geleverd in de vorm van een mini kerstvoorstelling.

Naast de jubileumvoorstellingen komend weekend staan voor dit jaar ook nog deelname aan de kerkennacht in Breda en Dongen op het programma. Voor volgend seizoen staat een theatrale bijdrage aan de kersttocht georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Dongen ook al op het programma. De succesformule van Message is dat er eigentijds op maat gemaakt theater wordt gemaakt voor jong en oud. In onze huidige wereld is het belangrijk om, zeker met jonge mensen, een tegen geluid te geven aan alle negatieve nieuwsberichten.

Normaal gesproken speelt Message in de Ontmoeting, die dan voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een mini theater, maar deze keer wordt er gespeeld in het café van de Heeren van Dongen. Deze locatie is perfect voor de setting van dit stuk. De bezoeker zal zich onderdeel van de voorstelling voelen. De jubileumvoorstelling ‘de derde dag’ gaat over de periode tussen de kruisiging van Jezus en zijn opstanding. Wat is er toen gebeurd en wat als dat zich in deze huidige tijd af zou spelen. Vaste fans van Message weten inmiddels dat het verhaal ondersteund wordt door Nederlandstalige nummers en muziek. Het wordt een voorstelling vol spannende en wellicht onverwachte plotwendingen.

Inmiddels mag Message rekenen op vaste fans maar natuurlijk willen ze graag nieuwe, wie weet toekomstige fans, verwelkomen om kennis met ze te maken. Deze jubileumvoorstelling is daar een uitgelezen kans voor. Zorg dat u erbij bent bij een van de voorstellingen. Voorstellingen zijn op zaterdag 10 juni 16:00 uur (met speciale première feestactie een gratis kop koffie of thee tijdens de pauze) en 20:00 uur en op zondagmiddag 11 juni om 14:00 uur (deze voorstelling is inmiddels uitverkocht). Kaartjes kosten drie euro en zijn verkrijgbaar bij Bruna Dongen of via [email protected]. Meer weten u vindt ons op facebook@theatergroepmessage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen