CoverUp! naar de BENELUX halve finales in “the Clash of the Coverbands”

Foto:

Zaterdag 3 juni jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale van Regio Zuid Nederland plaats in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De negen beste bands uit de diverse voorrondes uit Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en België gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de Regio-Awards en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksjury.

De bands wisten allemaal het onderste uit de kan te halen en zorgden voor een boeiende en spannende avond. Bij de vakjury wist 9-mans Allround coverband Lucky Nine uit Asten de 1e plaats binnen te spelen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning dik verdiend naar 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen.

Deze bands ontvingen een Regio-Award en plaatsten zich daarmee voor de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Ook de nummers 2 plaatsten zich, bij de vakjury was dat Calvanized uit Wilbertoord en bij de publieksjury werd de Rockformatie Wayward uit Den Bosch gekozen. In Hilversum spelen de 18 regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale die op 7 januari a.s. plaatsvindt in dé Poptempel van Nederland. PARADISO! Alle regionale winnaars ontvangen in de voorbereiding op de BENELUX Semi-Finals gratis bandcoaching, vocal coaching, stage-presence coaching en begeleiding in de marketing en promotie. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards worden beloond met o.a. een studio-cd en meerdere optredens in de Benelux.

Opnieuw wist 10-mans Allround coverband CoverUp!, net zoals bij haar vorige optredens in ‘The Clash’, te toppen! Muzikaal technisch op goed niveau, sterke dynamiek, gevarieerde nummerkeuze en een zeer hoog entertainmentgehalte, was het oordeel van de vakjury. Met boeiende uitvoeringen van nummers als Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato, Knocked out of Heaven van Bruno Mars, Livin’ La Vida Loca van Ricky Martin, Livin’ on a prayer van Bon Jovi, Kids van Robbie Williams & Kylie Minogue maakte de band er een geweldig feest van. Met het door het publiek zeer gewaardeerde en gevoelige ballad Can You Feel The Love Tonight van Elton John, liet de band zich door het enthousiaste publiek helemaal omarmen. CoverUp! speelde zich met volle overgave naar een verdiende 1e plaats bij de publieksjury.

CoverUp! is van oorsprong een band uit Dongen. Inmiddels is deze 10-koppige band uitgegroeid tot een band met regionale inbreng. Zo komt zangeres Joyce van Riel uit Rijen, en zanger Stefan van Eijk uit Waalwijk. Toetsenist Mark van Gils uit Geertruidenberg, saxofonist Hanneke de Wijs uit Made en gitarist Vincent Timmermans uit Gilze. Bassist Bram Schoormans, het blazerstrio Roy Hoevenaars, Tim Hoevenaars, Tim de Smit en drummer Joris Jansen komen alle vijf uit Dongen.

Meer over informatie over de Clash is te lezen op www.theclashofthecoverbands.com en op de website van de band: www.coverupdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen