Laffe poging tot roof Manneke Pee

Foto:

Afgelopen zaterdag, 3 juni, bereikte stichting ‘de Peeënstekers’ het bericht dat er een poging tot roof van het beeld van Manneke Pee is ondernomen. Enkele jaren staat dit beeld nu in de tuin voor Winnk! Het beeld is destijds geplaatst als vervanging van 3 bronzen beelden die toen ook al ten prooi waren gevallen aan bronsrovers.

Stichting ‘de Peeënstekers’ is erg geschrokken van deze poging tot roof en is blij dat het niet gelukt is om het beeld mee te nemen. Kennelijk zijn de daders ‘betrapt’ tijdens hun laffe daad en hebben ze het hazenpad gekozen. Om te voorkomen dat de dieven alsnog terug komen om het werk af te maken hebben de medewerkers van de buitendienst van de gemeente Dongen het beeld van Manneke Pee verwijderd en tijdelijk op een veilige plaats hebben opgeslagen (zie foto onder). Stichting ‘de Peeënstekers’ bedankt hen voor dit accurate handelen.

Vertegenwoordigers van de stichting zijn zaterdag 3 juni gelijk ter plaatse poolshoogte gaan nemen en hebben geconstateerd dat de poging zeer recent plaats moet hebben gevonden. Dit omdat het bronsslijpsel nog direct onder het beeld ligt.

Stichting De Peeën stekers roept iedereen die mogelijk iets heeft gezien in de dagen voorafgaand aan de roofpoging contact op te nemen door een mail te sturen aan [email protected]

Icoon van het carnavalsfeest
Manneke Pee heeft een belangrijke rol bij de start van het carnavalsfeest in het ‘Peeënrijk”. Jaarlijks wordt direct na de sleuteloverdracht op het gemeentehuis een krans om het beeld van manneke Pee gehangen en wordt er op deze plaats een worst aan Clara aangeboden om goed weer tijdens de carnavalsdagen te bespoedigen. Verder is het beeld van Manneke Pee een monument dat aangeeft dat carnaval vast verankerd is in de Dongense samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen