Bosopruimactie Scouting Laurentius

Foto:

Zaterdag 27 mei hebben de leden van scouting Laurentius Dongen als maatschappelijke actie in samenwerking met boswachterij Dorst het bos opgeruimd. Aangekomen in het bos de duiventoren werd de groep verdeeld in vier kleinere groepen. De bevers samen met de welpen, gidsen, verkenners en de rsa.

“Moeten we dan propjes rapen?” Nee hoor. Samen lekker zagen, knippen en takken naar de rug slepen. “Rug?!” Een paar bevers en welpen keken vragend om zich heen. “Maar dat past toch niet op mijn rug?” Nee, een ander soort rug. Een stapel van takken waar kleine dieren en insecten zich in kunnen nestelen. Zo helpen wij om een mooi thuis voor ze te maken. Niet alleen voor de dieren is het fijn, ook voor de bomen en de mensen. De bomen kunnen zo weer beter groeien en het pad ziet er zo veel beter uit.

“Van onderen!” Daar gaat weer een boom. Wel eerst roepen en daarna pas doorzagen jongens! Het was een mooie, maar erg warme dag. Gelukkig hadden we lekkere ijsjes en nadat iedereen nog een bekertje water op had liep de vrolijke groep scouts weer terug naar het scoutinggebouw aan de Doelstraat. Eenmaal aangekomen op het gebouw was er nog een groot watergevecht. Sponzen, waterpistolen, emmers. Na het watergevecht en nóg een lekker ijsje was iedereen weer goed afgekoeld.
Kortom. Een topdag!

Lijkt het jou nou ook leuk, scouting? Kom dan 10 juni langs op de open dag van Scouting Laurentius Dongen van 10.00 tot 15.00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen