Ontmoet elkaar…., in het park!

Foto: Hans Zimniak

De stichting Parkplezier heeft alles in het werk gesteld om een gezellige en interessante ambiance te realiseren tijdens de dag van het park. Het podium in het park Vredeoord is op zondagmiddag 21 mei continu gevuld met muzikanten en een dansgroep die voor gezelligheid en muzikaliteit garant staan. De vele kramen en tenten in het park zijn bemand door enthousiaste vrijwilligers van allerlei Dongense clubs en instanties. Hobby’s, sport, cultuur. Het aanbod is te groot om hier op te noemen. Surf ook even naar www.parkplezier.nl

Picknick
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken. U wordt uitgenodigd om te komen picknicken in het park. Voor jong en oud een leuke en gezellige gelegenheid om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Een van de deelnemende organisaties lichten we er voor u uit: de Dongense afdeling van IRIS, een internationale vrouwengroep.
IRIS
Sinds 2011 bestaat de IRIS Internationale Vrouwengroep in Dongen. Eenmaal in de 6 weken organiseert IRIS een avond voor Dongense vrouwen afkomstig uit verschillende landen (Kenia, Turkije, Algerije, China, Armenië enz.) De gratis toegankelijke avonden staan in het teken van ontmoeting, gezelligheid, maar ook informatie, bevordering van de taalvaardigheid en van zelfredzaamheid(socialisering) Voor ieder jaar wordt samen met de vrouwen een activiteitenprogramma opgesteld. Dit jaar waren op de agenda gezet:

  • nieuwjaarsbijeenkomst\
  • culturele avond over Zuid Afrika
  • fietstocht in en om Dongen
  • jeu de boules avond
  • bedrijfsbezoek met rondleiding en nadien tapas maken en samen eten en drinken
  • voorlichtingsavonden met Wethouder Bea van Beers en Ombudsman de heer Meijerink
  • boottocht in Piushaven e.o. in Tilburg
  • Hollandse Sinterklaasavond of Kerstavond.

Vrouwen worden hiervoor uitgenodigd of kunnen zich aanmelden via [email protected]  De organisatie van de Internationale Vrouwendag op 8 maart is één van de grotere activiteiten. In 2017 stond het thema vrouw-ondernemer centraal. Het werd een kleurrijke en muzikale middag waarbij een aantal vrouw-ondernemers uit verschillende delen van de wereld die in Nederland een bedrijf zijn gestart, zich presenteerden . De IRIS Internationale Vrouwengroep is ook één van de deelnemers aan de Dag van het Park. Zij hoopt de Dongense vrouwen ook daar in grote getale te ontmoeten.

Reacties