Besluit over verplaatsing VV Dongen uitgesteld

Foto: Google Earth

Het definitieve besluit over een eventuele verplaatsing van sportcomplex De Biezen wordt met een maand uitgesteld naar 13 juli. De gemeente wil van alle projectontwikkelaren verhelderende informatie om goed te kunnen toetsen of de plannen wel voldoen aan de uitgangspunten die de gemeenteraad in oktober heeft vastgesteld.

’In ieder plan ontbreekt informatie om deze toetsing volledig uit te voeren. We hebben behoefte aan verduidelijking, om na te gaan of een plan voldoet aan de uitgangspunten. Haalbaarheid op de juridische, financiële en planologische uitgangspunten is nodig om te kunnen beoordelen of een plan realsitisch is, maar ook om teleurstelling bij de nadere uitwerking van een plan te voorkomen en om een risico-inschatting voor de gemeente te maken bij uitvoering van een plan’, zo laten Burgemeester en Wethouders in een informatiebrief aan de gemeenteraad weten.

De Bunte Vastgoed B.V., PvH Vastgoed en Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. leverden op 1 maart bij de gemeente hun haalbaarheidsstudies voor een eventueel nieuwe locatie voor Sportpark De Biezen in. Vervolgens ging de gemeente bekijken of de onderzoeken voldoen aan de uitgangspunten. VV Dongen en Stichting Tennis de Biezen, de twee gebruikers van het sportpark, gingen op hun beurt bekijken of de onderzoeken voldeden aan de eisen die zij gesteld hadden. De beide verenigingen hebben geen vragen meer, maar voor de gemeente is nog niet alles duidelijk.

Afgesproken is dat de projectontwikkelaars uiterlijk 15 mei antwoord geven op de vragen van de gemeente. Daarna volgt er dan een definitieve toetsing. De uitslag daarvan bespreekt de gemeente in een overleg met VV Dongen en Stichting Tennis De Biezen op 23 mei. Vervolgens raadpleegt VV Dongen zijn leden. Dat oordeel weeg straks zwaar mee bij de besluitvorming , maar uiteindelijk beslist de gemeenteraad. Dat stond eigenlijk gepland voor 15 juni, maar nu is er dus meer tijd nodig. Als er verder geen tegenvallers meer komen, neemt de gemeenteraad op 13 juli het definitieve besluit.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen