Theatershow Spirit Back-On-Stage in de startblokken

Foto:

Komend weekeinde is het zover. Popkoor Spirit, een 9-koppige liveband en een 1 regisseur/dirigent laten Dongen genieten van een grote theatershow Spirit Back-on-Stage waarmee het koor haar 50 jarig jubileum luister bijzet.

Veronique Janssen, al jaren lid van het koor en belast met de pr voor het evenement, heeft er alle vertrouwen in. “De puzzelstukjes die tijdens een maandenlange voorbereiding zijn gecreëerd  moeten op 7, 8 en 9 april vloeiend  in elkaar vallen. De creacommissie van Spirit, bestaande uit Saskia van Baaren, Yvon Ruis, Daniëlle van den Bosch en Ingrid Klootwijk heeft een verhaal geschreven, passende nummers erbij gezocht en een bijbehorende choreografie uitgewerkt. Het wordt echt heel bijzonder.”

Popkoor Spirit komt voort uit Jongeren Missen Dongen en nog steeds zijn er leden actief uit de beginperiode van dat koor. “Ja, de leeftijden van onze leden variëren tussen de 25 en 60 jaar, een divers gezelschap. Maar het zijn wel mensen met hetzelfde doel: samen hard werken om iets moois op de planken te brengen waar zowel de artiesten als het publiek volop van kunnen genieten.”

Belangrijke spil in de productie is dirigent/regisseur Tom Mordang. Sinds vijf jaar is hij de vaste dirigent van Spirit. Tom is verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen van deze show. Hoe ervaart Tom ‘zijn’ koor en dit project? Tijd voor een interview…

Wat is jouw input geweest voor deze show?
Een groot deel van de koor- en bandarrangementen zijn van mijn hand. Daarin heb ik me creatief niet ingehouden: zo hebben we onder meer een Grote Kleinekindermusical, een vrijzinnige uitvoering van Bruno Mars’ Count on Me, en de pophit Bills met muzikale grapjes. Ik heb stevig meegedacht in het creatieve proces en in de vormgeving van het verhaal en het koor klaargestoomd op performance (wat méér dan alleen een kwestie van uitvoeren is), beleving, samenzang en op zelfstandigheid.

Wat maakt Spirit nou eigenlijk Spirit?
Dat is de combinatie tussen muziek, dans en theater, gecombineerd met het uitdagende repertoire. Het meest “Spirit” is de Less = More (ook van mijn hand): een heuse dubbelkorige popbattle met verschillende solo’s, dat qua muziek, dans en theater alle kanten opvliegt.

Hoe lang ben je nu dirigent van Spirit?
5 jaar. Een tiende van Spirits bestaan dus!

Waarom zouden mensen naar deze show moeten komen?
Het is geen doorsnee jubileumshow: geen herhaling van zetten, compilatie van weleer of ‘The Greatest Hits’, maar een geheel nieuwe show met elementen van nostalgie en theater.  De show is divers en dynamisch. Elk nummer heeft weer een andere vormgeving en gevoel dan zijn voorganger: van het kleine FourFiveSeconds tot een wilde 80’s Medley met een enorme choreografie. Maar we zijn ook creatief geweest: van een krantensetting tot een facturenchoreo en een blackout met enkel lampionnetjes. We zijn eindelijk weer Back-on-stage! Allemaal komen dus.”

Voorstellingen
De uitvoeringen van Back-on-Stage zijn op  7, 8 en 9 april 2017 in ’t Schouw, Rembrandtstraat 69, Dongen. Kaarten à €12,50 (volwassenen) en €10 (kinderen) zijn te koop via de volgende links (genoemde kaartprijzen zijn exclusief reserveringskosten)

· Voorstelling van vrijdag 7 april om 20.00 uur (KLIK op deze link om kaarten te bestellen)

· Voorstelling van zaterdag 8 april om 20.00 uur (uitverkocht)

· Voorstelling van zondag 9 april om 14.00 uur (KLIK op deze link om kaarten te bestellen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen