Dongense VVD hekelt SP om ‘schandalige’ beplakking verkiezingsborden

Foto:

De Dongense VVD heeft in een brief aan burgemeester Marina Starmans ernstig bezwaar gemaakt tegen de in de ogen van de VVD schandalige manier waarop de SP de verkiezingsborden in Dongen beplakt heeft. “Posters van andere partijen, waaronder die van de VVD, zijn niet meer zichtbaar” aldus fractievoorzitter Pieter Brooijmans, die de burgemeester vraagt om maatregelen.

‘Wij hebben geconstateerd dat meerdere verkiezingsborden in de gemeente Dongen zijn beplakt met verkiezingsuitingen van de SP. De borden zijn nagenoeg volledig beplakt, zodat posters van andere partijen, waaronden die van de VVD, niet meer zichtbaar zijn. De manier waarop dit is gebeurd vinden wij schandalig. Deze uitingen schenden de democratische wijze waarop partijen zich mogen presenteren.’ aldus Brooijmans in de brief.

Brooijmans vraagt de burgemeester om actie: ‘Wij vragen u passende maatregelen te nemen. De borden dienen te worden ontdaan van door de SP aangebrachte posters. Wordt dit niet uitgevoerd, dan moet op kosten van de SP het materiaal door de gemeente worden verwijderd. Herhaling dient te worden voorkomen. Wij zouden het op prijs stellen, dat de SP een officiele waarschuwing krijgt. Bij herhaling zou u de partij een fikse boete in het vooruitzicht kunnen stellen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen