De Hoogt krijgt appartementencomplex in sociale huursector

Foto: Pixabay

In bouwplan De Hoogt komt een appartementencomplex van 22 sociale huurappartementen. Deze komen in de plaats van de oorspronkelijk geplande duurdere koopappartementen.

De bouw van deze (duurdere) appartementen is vorig jaar afgeketst omdat er te weinig belangstelling voor was. Wooncorporatie Casade, die De Hoogt ontwikkelt, heeft zich toen beraden op andere mogelijkheden die binnen de doelstelling van de corporatie passen. En daar is nu dus een plan voor ongeveer 22 sociale huurappartementen uitgerold. De Hoogt ligt tussen de Hoge Ham, Bolkensteeg en Aalberselaan.

Wethouder Bea van Beers lichtte de plannen toe op vragen van VVD-raadslid Pieter Brooijmans . Die had zich al zorgen gemaakt. ‘Wij hebben begrepen dat de plannen voor De Hoogt zijn gewijzigd en dat er mogelijk grondgebonden woningen in de sociale sector voor in de plaats komen. Maar alle andere woningen waren al verkocht voordat deze wijziging bekend was. Een wijziging van de plannen kan wellicht niet overeenkomen met de verwachting van de huidige bewoners’, zo maakte Brooijmans zijn zorgen kenbaar.

Wethouder Van Beers kon hem echter geruststellen. ‘Er komt weer een appartementencomplex , maar dan met goedkopere woningen. In feite is het verschil niet zo groot met de oorspronkelijke opzet, alleen de uitvoering wordt misschien iets eenvoudiger. Maar de welstandscommissie, momumentenzorg en de Heemkundekring blijven erbij betrokken, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.’ In De Hoogt staan verder nog 22 koopwoningen.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen