Zondag 15 januari Straotparade

Foto:

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2017 een carnavalesk jaar te maken! We gaan dit carnavalsjaar Van Hot nàor hèèr en dat zal met de Straotparade niet anders zijn. Hier en daar zijn de carnavalsklanken alweer te horen in óos schóon en onvolprezen Peeënrijk.

In de aanloop naar carnaval zijn er diverse hoogtepunten. Op muzikaal gebied is dat ongetwijfeld de Dongense Straotparade. De 38e editie zal zondag 15 januari 2017 plaatsvinden en zal een warm hart worden toegedragen door tal van Dongense Peeën en Peeërinnen, in het bijzonder de deelnemende horecagelegenheden die dit evenement ieder jaar weer financieel mogelijk maken.

Dit muzikale evenement zal deze editie opgeluisterd worden door 31 blaaskapellen/percussiegroepen, die worden vergezeld door 19 verenigingen. Het zal deze middag zeker niet ontbreken aan ludieke acts en een gezonde strijd. Het wordt ook weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2017” mag noemen.

Zoals bij de voorgaande jaren is op het Looiersplein weer een buitenpodium te vinden. Vanwege de sloop van de Cammeleur is het buitenpodium dat daar stond verplaatst naar de Tramstraat, die deze middag tussen de Geer en de Wilhelminastraat zal zijn afgesloten voor verkeer. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid.

De Straotparade start om 13.15 uur en rond 17.30 uur verzamelen de deelnemers zich in L’alternatief (deze keer Café – Zalencentrum De Viersprong) waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen