Drie Dongenaren starten facebookpagina ‘behoud naam Cammeleur’

Foto:

Als alles volgens planning verloopt, zullen de Dongenaren vanaf begin 2018 gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe MFA, die gebouwd wordt op de plaats van de voormalige Cammeleur. Onlangs werd de naam voor dit gebouw bekendgemaakt: ‘bij VAN DONGEN’. Na de bekendmaking van deze naam werd op social media veelvuldig en vaak negatief gereageerd. Tijdens de raadsvergadering maakte wethouder Piet Panis bekend dat het College in gesprek gaat met de leden van de naamgevingscommissie. Aanleiding: de vele negatieve reacties vanuit de Dongense bevolking op de naam. Wat de insteek van deze gesprekken wordt, liet de wethouder in het midden.

In 2014 besloot het gemeentebestuur tot nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) op de plek van De Cammeleur. Krijgt de nieuwbouw MFA wel of niet een nieuwe naam? Het college ging in overleg met de partners en besloot afgelopen zomer tot het instellen van een werkgroep. Deze kreeg als opdracht: Heeft het nieuwe gebouw, met vier samenwerkende partners in een nieuw concept, het meeste voordeel bij het handhaven van de oude vertrouwde naam De Cammeleur? Of heeft een nieuwe naam meer toegevoegde waarde?

De werkgroep kwam na enkele sessies met de naam ‘bij VAN DONGEN’ (LEES HIER HET ARTIKEL). De reacties op social media waren niet mals en overwegend negatief. Daarop reageerde wethouder Piet Panis tijdens de laatste raadsvergadering van 2016: ‘Het college heeft kennis genomen van de reacties en is daar niet doof voor. De reacties zijn voor ons aanleiding om in gesprek te gaan met de naamgevingscommissie en de MFA-partners’, zo luidde de verklaring. Wat de insteek van deze gesprekken wordt, liet de wethouder in het midden.

De commotie rondom de naamgeving van het gebouw was voor Dongenaren Angelo Riemslag, Peter Ligtenberg en Gerard Jansen aanleiding  om een nieuwe facebookpagina aan te maken. De naam van deze pagina laat aan duidelijkheid over de doelstelling van de drie niets te wensen over: ‘Behoud naam Cammeleur’

Op hun facebookpagina melden zij het volgende:

Door middel van deze Facebookpagina delen wij onze bezorgdheid met jullie, omdat we in Dongen iets moois dreigen te verliezen.
Wil jij de naam Cammeleur behouden?
LIKE en DEEL dan deze Facebookpagina
en nodig al je vrienden uit hetzelfde te doen!
Wij willen graag de naam Cammeleur voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) behouden.
Waarom een nieuwe naam kiezen als De Cammeleur prima voldoet? Een unieke naam die echt verbonden is met onze woonplaats Dongen! Een naam die bovendien de verbinding aangeeft tussen al onze inwoners en onze culturele activiteiten.
Wij zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders van Dongen jullie likes aangeboden krijgt vóór de volgende raadsvergadering in januari 2017.
Laat je stem horen vóór 15 januari.

Dank je wel voor jullie likes!

Angelo Riemslag, Peter Ligtenberg, Gerard Jansen

Wanneer het College met uitsluitsel komt over de uitkomst van de gesprekken met de naamgevingscommissie en de MFA-partners is op dit moment nog niet duidelijk.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen