Test je ‘Dongense’ nieuwskennis en maak kans op een ballonvaart

Foto: Hans Driesen

Er is in Dongen weer aardig wat gebeurd in het afgelopen jaar. Test je nieuwskennis en maak kans op een ballonvaart. Er zijn vier ballonvaarten voor één persoon te winnen. Doe mee en wie weet stijg jij op tijdens het dongen.nieuws.nl ballonfiësta vanaf een locatie in Dongen op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2017.

Onderstaand vind je tien vragen die te maken hebben met het nieuws van het afgelopen jaar in Dongen. Stuur je antwoorden o.v.v. ‘nieuwsprijsvraag 2017’ naar [email protected]. Op maandag 16 januari worden de winnaars bekend gemaakt op deze website. Natuurlijk kun je de antwoorden op deze vragen ook vinden op dongen.nieuws.nl. Tip: gebruik de zoekfunctie rechtsboven!

Vraag 1
In januari van dit jaar moest de gemeente Dongen een extra financiële tegenvaller incasseren als gevolg van het niet tijdig indienen van de kosten van reparatie van de fietsbrug bij de verzekeraar van de schipper die schade veroorzaakt had. Hoe hoog was het bedrag van die tegenvaller?
Vraag 2
Op zondag 7 februari trok een prachtige carnavalsoptocht door de straten van ’t Peeënrijk. Welke carnavalsvereniging won de eerste prijs bij de wagens?

Vraag 3
Dinsdagochtend 26 april  werden vijf inwoners van de gemeente Dongen verrast door het college van B&W met de boodschap dat zij een lintje krijgen. Noem één van deze vijf Dongenaren.
Vraag 4
Op 22 mei vond een bijzondere huldiging plaats bij het gemeentehuis. Twee Dongense voetbalclubs werden in het zonnetje gezet omdat zij kampioen waren geworden. Welke clubs waren dat?

Vraag 5
Welke bekende Nederlander opende op 27 juni de vernieuwde Coca-Cola fabriek?
Vraag 6
In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juli viel er in Dongen anderhalve keer de normale maandhoeveelheid regen. Daarmee was Dongen voor de tweede keer dit jaar de natste plek van Nederland. Hoeveel millimeter regen viel er die vrijdagochtend (we rekenen antwoorden goed  binnen een marge van 5 mm meer of minder  van het juiste aantal)

Vraag 7
Welke straat werd tijdens de Zomerspelen in augustus door B & W  gekroond tot ‘de geelste straat van Dongen’?
Vraag 8
Op 13 september prolongeerde de Dongense  tafeltennisster Kelly van Zon in Rio de Janeiro haar Paralympische titel. Wat was de uitslag van de finale?

Vraag 9
Op 1 oktober was Dongen in de ban van de tweede editie van De Dongense Dorps Quiz. Een week later werd tijdens een feestelijke avond in De Salamander de winnaar bekend gemaakt. Hoe heet dit winnende team?
Vraag 10
Begin december werd de naam voor het nieuwe MFA bekendgemaakt. Dit leidde tot redelijk wat ophef binnen Dongen. Over welke naam hebben we het hier? (denk aan de juiste schrijfwijze)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen