Soof gaat scheiden

Foto:

Advertorial Drie jaar geleden rommelde het al flink in het huwelijk van Soof, maar in de gelijknamige film zagen we hoe zij en haar man Kasper toch weer bij elkaar kwamen. Deze week verschijnt Soof 2 in de bioscoop en in de openingsscène is te zien hoe het echtpaar na maandenlang relatietherapie dan eindelijk de knoop door hakt; ze gaan uit elkaar.

Meestal zien we in films hoe een stel elkaar ontmoet, verliefd wordt en elkaar in de armen valt. We worden we achtergelaten met de illusie dat ze ‘nog lang en gelukkig leven’. Dat gunnen we natuurlijk iedereen, maar echt realistisch is het niet. Een derde van de huwelijken strandt en dat overkomt nu dus ook de chaotische, maar sympathieke Soof. De kokkin en moeder van drie kinderen komt samen met Kasper voor een aantal lastige beslissingen te staan. Het eerste en belangrijkste waar ze het eens over moeten worden zijn de kinderen. Hoe vertel je zoiets? Wanneer is het goede moment? Nou, dat is er dus nooit. Uitstellen en wachten heeft dan ook geen enkele zin. Maar een beetje voorbereiden wel en daar zien we het in de film even mis gaan…

Het is natuurlijk ook enorm heftig allemaal en in zo’n emotionele periode kun je niet alles volgens het boekje doen. Dankzij topacteurs Lies Visschedijk en Fedja van Huêt hebben we als kijker zeker begrip voor de ups en downs waar dit stel doorheen gaat. Ze kunnen elkaar soms even niet luchten of zien en ondertussen komen ook de kinderen in opstand. Geen prettige situatie dus.
Alhoewel Soof en Kasper het er met zijn tweetjes redelijk goed vanaf brengen en geen advocaten nodig hebben om hun echtscheiding in de rechtbank uit te vechten, hadden ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Want juist in de emotionele achtbaan die een scheiding is moet je ook zakelijk en nuchter kunnen blijven.

Met mediation leer je om samen door de bomen het bos te zien. De mediator helpt met het opstellen van een ouderschapsplan en begeleid je door het scheidingstraject en de bijbehorende financiële afwikkeling. Scheiden is geen pretje, maar de administratieve chaos waar Soof in beland kan zeker voorkomen worden.

breasslogo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen