De Gentlemen komen terug!

Foto:

Het mooiste seizoen is weer begonnen! We hebben het niet over de herfst, maar over het carnavalsseizoen! Al enkele weken zijn de organisatoren bezig met de voorbereidingen voor de Gentlemen of Dongen 2017. “De basis ligt er”, vertelt Jesse Verbunt, “maar de details om elk jaar iets beters weg te zetten nemen veel tijd in beslag.” Ruud Vonk en Matthijs Cuvelier knikken instemmend. Met drieën vormen ze het organisatorisch brein achter hét jongerencarnaval van Dongen, samen met het jongerenwerk van ContourdeTwern zorgen zij ervoor dat alles weer tot in de puntjes geregeld is. “Vorig jaar was geweldig, dit jaar moet geniaal worden”, grapt Ruud.

Hele klus
Wat zijn ze dan van plan? En hoe kan de editie van 2016 geëvenaard of zelfs verbeterd worden? “We kunnen nog niet echt in details treden”, zegt Matthijs, “maar er gaat weer een hoop veranderen. Zo zijn we in 2017 niet alleen de vrijdag en zaterdag open, maar zijn onze bezoekers ook op de zondag welkom bij de Gentlemen of Dongen!” Drie dagen Gentlemen of Dongen is een hele opgave. “We moeten rekening houden met de extra kosten voor de huur van apparatuur en verbruiksartikelen, en we willen dat het interessant blijft”, zegt Jesse, “hiervoor proberen we onze artiesten en aankleding zo veel mogelijk te upgraden. Er wordt momenteel gekeken naar wie onze line up, naast onze resident DJ, DJ Tom, verder kunnen aanvullen. Zo zijn we aan het kijken of we er misschien een bekende zanger, DJ of lokaal talent aan kunnen trekken.” Ook op andere punten wil de organisatie zich verder ontwikkelen, zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de kaartverkoop ook online kan plaatsvinden. Het belooft weer een geweldig feest te worden als we de mannen moeten geloven, maar ze kunnen als non-profit organisatie ook wel een klein beetje hulp gebruiken.

Help de Gentlemen
“Naast de entreegelden zijn sponsoren onze belangrijkste bron van inkomsten. Gelukkig hebben we een groep ondernemers die ons al vele edities ( van de Gentlemen of Dongen en Selects Events) steunt met hun bijdrage”, vertelt Ruud, “helaas zijn de wensen vanuit onze doelgroep te groot voor onze portemonnee, want groter, beter, en langer is leuk maar het kost veel geld.”

Om deze reden heeft de organisatie een Crowd Funding opgezet om aan meer middelen te komen. Via www.gentlemenofdongen.nl/doneer kunt u via een fundingplatform veilig en online een bijdrage leveren aan ons initiatief om de jongeren in Dongen tijdens carnaval een plaats te bieden waar ook zij, veilig, het leukste feest van het jaar kunnen vieren. “Iedere euro helpt!”, zegt Matthijs. Draagt u de Gentlemen en de Dongense jeugd als ondernemer zijnde een warm hart toe? Dan kunt u contact opnemen met [email protected].

In het kort:

  • Gentlemen of Dongen 2017: vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2017
  • Voor wie: Leerlingen van het middelbaar onderwijs
  • Entree prijs: voorverkoop € 4,50 / deurverkoop € 5,50
  • Help de Gentlemen: www.gentlemenofdongen.nl/doneer
  • Vrijwilliger worden: [email protected]
  • Meer info of meepraten: www.gentlemenofdongen.nl / [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen