Verdriet & vreugde op de Anspachschool

Foto:

Leerkrachten, kinderen en ouders van de Anspachschool kregen afgelopen week het bericht dat hun lieve juffrouw Maartje dinsdagavond is overleden aan de gevolgen van haar ziekte. In de school is een ruimte ingericht ter nagedachtenis aan deze sprankelende juf. Er was deze week veel verdriet op school, voor de kinderen van groep 7 kwam er op vrijdag 4 november een leuk bericht in een droevige week.

Geheel onverwacht stapten de burgemeester en wethouder Bea van Beers het klaslokaal van groep 7 in met in hun kielzog fotografen en journalisten. De burgemeester begon met het betuigen van haar medeleven. Ze gaf aan dat ze met een bijzonder bericht kwam en dat er goed over gecommuniceerd was met de school of dit wel door kon gaan. De burgemeester vertelde vol enthousiasme dat de kinderen van groep 7 een prijs hebben gewonnen met hun filmpje dat ze gemaakt hebben voor een actie van de Kinderpostzegels.

De opdracht luidde: “Maak een filmpje waarin je laat zien dat je kinderpostzegels kunt verkopen ondanks dat alles tegen zit.” Groep 7 ging hier direct mee aan de slag en hun meester Matthieu zorgde er voor dat al het beeldmateriaal terug gebracht werd tot de maximaal toegestane tijd van 2 minuten.Na het mooie bericht van de burgemeester werd er flink gejuicht want groep 7 mag op schoolreis naar Duinrell. Wethouder van Beers deelde Dongense snoepjes uit en het bleef nog lang onrustig in groep 7!

Bekijk hier het winnende filmpje van groep 7

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen