Integrale controle op boerderij in Dongen-Vaart

Foto:

Vanochtend vroeg hebben diverse overheidsdiensten (partners) een integrale controle uitgevoerd in een boerderij aan de Vaartweg in Dongen-Vaart. Daarbij zijn zes personen aangetroffen met Poolse of Russische nationaliteit.

Aanleiding was een melding van de politie. Onderzoek ter plaatse heeft uitgewezen dat de woonsituatie van een aantal bewoners niet voldoet aan de gestelde eisen, nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de arbeidsomstandigheden zijn. De woonruimtes die niet voldoen aan de eisen zijn gesloten. Voor deze bewoners is vervangende woonruimte geregeld. Bij de actie waren betrokken politie, coördinator arbeidsmigranten van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een tolk en de gemeente Dongen.

Burgemeester Marina Starmans: ,,Het is belangrijk dat we toezien op juiste naleving van de regels. Die zorgen ervoor dat iedereen hier goed en veilig kan wonen en werken”Jaarlijks voert de gemeente in samenwerking met de partners tal van integrale handhavingsacties uit, zowel op het gebied van arbeidsmigranten, als ook milieu, geluid, criminele activiteiten.,,Daarbij kunnen we de ogen en oren van onze inwoners goed gebruiken”, aldus de burgemeester.

Heeft u een tip, dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u anoniem een melding doen: 0800-7000

Reacties