Kars van Nus wint Dutch Blues Challenge 2016 met Detonics

Foto: Bert Lek

Zondag 9 oktober heeft Dongenaar Kars van Nus met zijn bluesband Detonics de Dutch Blues Challenge 2016 gewonnen. De jury, onder andere bestaande uit de Engelse bluesartiest Ian Siegal en singer songwriter Mattanja Joy Bradley roemde de band om haar verfrissende arrangementen en goede teksten, gecombineerd met de hoge virtuositeit van haar leden. Detonics zal op de International Blues Challenge 2017 in Memphis en de European Blues Challenge in Denemarken Nederland gaan vertegenwoordigen.

Na de prijsuitreiking kreeg de band direct een aantal optredens op de grote Nederlandse bluesfestivals aangeboden, waaronder Ribs & Blues, Culemborg Blues, Texel Blues, Bollen Blues en Blues in Wijk.

De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.

Detonics bestaat uit:
Kars van Nus – zang, bluesharp
Jeremy Aussems – gitaar
Raimond de Nijs – Hammond, piano
Rene Leijtens – contrabas
Mathijs Roks – drums

Info en boekingen:www.detonics.nl

Reacties