DDDQ 2016…Dongen op zijn best

Zaterdagavond was Dongen in de ban van de tweede editie van De Dongense Dorps Quiz. Voor de 2300 deelnemers was het zwoegen geblazen om alle vragen en opdrachten voor de eindtijd van 23.30 uur tot een goed einde te brengen.

De teamcaptains kwamen zaterdagavond om 18.15 uur samen in het Cambreur College, in de veronderstelling dat zij daar het quizpakket snel mee zouden krijgen zodat ze met gezwinde spoed naar de thuisblijvers zouden kunnen fietsen om met het oplossen van de vragen te beginnen.  Niets was echter minder waar want de organisatie had voor alle deelnemers een verrassing in petto. De 150 teamcaptains werden in groepen van 5 verdeeld over 30 lokalen die dienden als escape room. Pas na het kraken van een code, waarvoor een serie van opdrachten en vragen uitgevoerd moest worden. werd men vrijgelaten en kon het quizpakket meegenomen worden.

Dit quizpakket bestond uit een boek met 136 vragen en opdrachten, een cassettebandje en een loomset. De laatste twee waren bedoeld om twee van de opdrachten mee uit te voeren. Vooral het cassettebandje leverde hier en daar de nodige stress op, want waar vind je zo snel nog een cassettespeler. De vragen in het boek varieerden van redelijk eenvoudig tot erg moeilijk. Natuurlijk was een aardig gedeelte van de vragen Dongens getint.

De diverse opdrachten waren erg afwisselend. Zo moest er een teamlid naar Atledo waar een wedstrijd 200 meter achteruit lopen op het programma stond. Voor het verdienen van de joker moest een fietstocht afgelegd worden met diverse vragen en stempelposten. De geheime opdracht vond deze keer plaats in de Koepelkerk waar de kennis van deze kerk en het geloof in het algemeen getest werd. Een uitdagende opdracht. Ook DDDQ radio zond de gehele avond live uit en in de uitzending waren ook vragen geïntegreerd, waaronder bijvoorbeeld het Dongens Dictee en diverse geluid- en filmvragen. Bijzonder was de opdracht om als team een foto te maken in de stijl van het schilderij De Nachtwacht en deze in te sturen. Op diverse facebookpagina’s werden meteen trots de prachtige resultaten gedeeld.

Hoewel de meeste teams groter en beter voorbereid waren dan tijdens de eerste editie van DDDQ had men toch genoeg uitdaging om de klus voor de deadline van 23.30 uur te klaren. Of dat wel of niet helemaal gelukt is horen we zaterdag, als in De Salamander de feestavond annex prijsuitreiking plaatsvindt. Kaarten voor dit festijn zijn nog te bestellen à 6 euro. Daarvoor krijg te dan meteen twee consumpties en wordt je jas opgehangen in de bewaakte garderobe. Bestellen doe je op [email protected]

In de fotoserie boven kun je alvast wat nagenieten.

Bekijk hieronder een korte  impressie van DDDQ 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen