Blog 6 Paralympics: “In de finale op herhaling”

Foto: Sjaak van Zon

Zondag slaagde Kelly van Zon erin om voor de tweede achtereenvolgende keer de finale te bereiken van de Paralympische Spelen, een prestatie van wereldformaat. Vader Sjaak van Zon is in Rio de Janeiro en houdt de lezers van dongen.nieuws.nl middels een blog op de hoogte van alle in en outs van de prestaties van Kelly en de sfeer rondom de Spelen. In onderstaande blog kijkt Sjaak onder meer terug op de halve finale.

In de finale op herhaling

Gisteren heeft Kelly met degelijk spel de Canadese Stephanie Chan verslagen met 3-0 in games. Na twee zinderende halve finales in Beijing en Londen was deze derde halve finale om te zien enigszins saai. Kelly start geconcentreerd, behoudt de gehele game de voorsprong en wint met 11-7. In de tweede game is Kelly wat slordig en gaat het gelijk op om uiteindelijk toch met 12-10 te winnen. Met twee games voorsprong op zak komt ze helemaal los en wint de laatste game met 11-1 waarmee ze opnieuw (na Londen) een finaleplaats bereikt.

Kort na de wedstrijd wordt duidelijk hoe opgelucht ze is met het bereiken van deze finale. Het verwachtingspatroon, ook van de buitenwacht, was groot en daarmee de druk op Kelly enorm. Uiterlijk probeert ze dat te verbergen maar ze heeft de afgelopen weken echt last gehad van deze druk, ook omdat vele sporters tijdens de Olympische Spelen en deze Paralympics hun favorietenrol niet konden waarmaken. Dat het Kelly wel gelukt is geeft aan dat ze nu al een topprestatie heeft geleverd, zonder te weten wat de kleur van de medaille gaat worden. Topprestatie of niet, bescheidenheid siert de sporter en in plaats van een limousine werd gewoon de fiets weer voorgereden en stapte Kelly dit keer achterop bij haar coach Johan.

kellyblog62

Vandaag wordt het voor Kelly een beetje uitslapen en een goede training afwerken om vervolgens op dinsdag 13 september om 11.45 uur lokale tijd (16.45 uur in Nederland) de finale te spelen tegen (opnieuw) de Turkse Kubra Korkut die in de andere halve finale de Koreaanse Kim heeft verslagen. Na de thriller van afgelopen week zijn de verwachtingen weer hoog gespannen. Zoals het zich nu laat aanzien wordt deze wedstrijd in zijn geheel vertoond op de NOS Livestream, dus iedereen kan meegenieten.

Voor ons is het vandaag een dag zonder tafeltennis en hangen we met z’n vieren de Nederlandse toerist uit met bezoekjes aan de bekende bezienswaardigheden als de Suikerberg, Christusbeeld en de stranden van Ipanema en de Copacabana. Ook geen blog vandaag, die volgt na de finale weer, waarbij we natuurlijk allemaal hopen op het maximale resultaat. Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen