Hobbytuinders gezocht voor de Voedselbank

Foto: commons.wikimedia.org

Caritas Dongen en Voedselbank de Baronie (Oosterhout) slaan de handen ineen met een nieuw project om voedsel in te zamelen. (Hobby)tuinders uit Dongen, waarvan producten “overblijven”, kunnen die aanbieden. De werkgroep zorgt er voor dat deze producten via de Voedselbank terecht komen bij gezinnen, die het wat minder hebben en er blij mee zijn. Een initiatief wat goed is voor de samenleving, waar u uw steentje aan kan bijdragen.

Caritas Dongen is een kerkelijke organisatie, die mede steun biedt, daar waar nood is. Meestal is dit een financiële ondersteuning ingezameld via een maandelijkse collecte. Enkele maanden geleden ontstond het idee dat (hobby)tuinders de Voedselbank kunnen helpen. Eén van de initiatiefnemers, zelf hobbytuinder, kreeg te maken met een wat grotere oogst in de tuin. Familie en vrienden waren al voorzien, wat te doen met het overschot? Er verder niks mee doen is zonde, wetend, dat anderen tekort komen. “We hebben contact gezocht met de Voedselbank en zo is het balletje gaan rollen en werd het idee werkelijkheid”. De Voedselbank (www.voedselbankoosterhout.nl) is blij met de aanvulling van groenten en fruit. Wekelijks worden er 300 gezinnen voorzien van voedselpakketten ondermeer in de gemeenten Oosterhout, Dongen en Rijen. Het bestand aan gezinnen wijzigt zich steeds. Gemiddeld is een gezin zo’n 13 maanden cliënt bij de Voedselbank. Na die tijd is de cliënt weer zelf in staat om zijn boodschappen te kopen.

Hoe werkt het?
Een tuinder geeft aan dat hij producten van zijn oogst wil bestemmen voor de Voedselbank. Op dinsdag- en/of donderdagochtend worden deze producten ingezameld bij het parochiecentrum van de Laurentiuskerk. De werkgroep zorgt voor verder transport naar de Voedselbank in Oosterhout.

Doet u mee?
Enthousiast? Mooi. De Voedselbank zal er blij mee zijn. Als u mee doet, neem dan contact op met Martien Trommelen, 06 – 18410860, [email protected] of met Bernard Broeders, 0162- 315283, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen