Avondopenstelling IJzertijdboerderij Dongen op zaterdag 18 juni

Foto:

Een speciale avond openstelling waarop de ‘langste dag ’wordt gevierd. Al in de prehistorie een feestdag en zo ook op deze avond. Zo zijn De Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk aanwezig. Deze verzorgen 2 keer een workshop over klank en muziek.

De oorsprong van onze muziekinstrumenten staan daarin centraal en zult u verrassende geluiden uit de IJzertijdperiode horen. Tussen de twee workshops die gegeven worden, zullen zij rondwandelen met hun muzikale deunen. We hopen ook deze avond onze 50.000 ste bezoeker te ontvangen. Dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De kinderen worden uiteraard ook niet vergeten voor hun zijn weer enkele leuke kinder-doe-dingen. Vakmensen demonstreren en vertellen over hun ambacht zoals het smeden, glaskralen maken en textielbewerking.

ijzer3

De broodoven wordt deze avond speciaal gestookt voor een lekkere IJzertijdse versnapering. Tenslotte mogen we de Goden niet vergeten, een prehistorisch ritueel maakt ook deel uit van deze avond. De poort gaat om 19.00 uur open en sluit om 23.00 uur. De entree bedraagt €3.50. Voor meer info zie de site www.ijzertijdboerderij.nl

ijzer2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen