MD1 MHC Liberty 3 keer op rij kampioen in de subtopklasse

Foto:

Het team meisjes D1 van Hockeyclub Liberty uit Dongen heeft geschiedenis geschreven door afgelopen zaterdag voor de derde maal in één seizoen kampioen te worden in de subtopklasse. In november was er het kampioenschap in de herfstcompetitie in deze één na hoogste klasse voor de jeugd. Daarna wisten de meiden in de zaalcompetitie nog een keer kampioen te worden.

Na de winterstop startte de lentecompetitie. De bond deelt alle teams dan op basis van de behaalde resultaten in. MD1 van MHC Liberty werd ingedeeld met degradanten uit de topklasse en met de beste teams uit de subtopklasse. Meteen al vanaf het begin wist Liberty weer alles te winnen. Dit team blinkt uit in doorzettingsvermogen. De meiden gaan voor elke bal, een duel wordt nooit opgegeven en in de laatste helft van de wedstrijd draait de motor altijd nog op volle toeren, daar waar de conditie de tegenpartij vaak parten gaat spelen. Slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld.

Afgelopen zaterdag, de achtste wedstrijd van de tien, stond de nummer 2 in de poule op het programma. Dit is Push MD1 uit Breda, de grootste club uit de regio. De meiden van Liberty begonnen met een gezellig teamontbijt. Daarna naar Liberty. Lekker warmlopen en na een mooie line-up voor de vele toeschouwers kon de wedstrijd beginnen. Na 10 minuten scoorde Liberty al de 1-0. Snel daarna kreeg Liberty een strafbal mee die ook mooi het doel in ging. Liberty speelde erg sterk met mooi overspel en Push kwam er nauwelijks aan te pas. Na rust volgde heel snel de 3-0 en Push leek het op te geven. Keepster Fien van de Pol heeft uiteindelijk 2 ballen gehad. Dat zegt genoeg. Liberty ging door en uiteindelijk wist Luna Schellekens vanuit alle onmogelijke hoeken ook de 4-0 en de 5-0 te scoren. MD1 van MHC Liberty werd zo kampioen in de sterk bezette lentecompetitie en dat met nog twee wedstrijden te gaan!!

Dit werd op het terras van Liberty gevierd met pannenkoeken in de vorm van hockeysticks, gesponsord door Jan Pannenkoek. Onder het genot van een zonnetje werd er nog even doorgefeest en kregen alle meiden een lekker pannenkoekpakket mee naar huis. Op 11 juni mag dit team deelnemen aan de Zuid-Nederlandse kampioenschappen waar alle poulewinnaars in de subtopklasse het tegen elkaar gaan opnemen.

Het team bestaat uit Lieke Leeggangers, Madelief van Riel, Luna Schellekens, Pien van Leeuwen, Myla Steen, Guusje Siemerink, Marjolein Bogers, Fien van de Pol, Anouk van Vorstenbosch, Benthe Herfst, Iris Dominicus, Eva van Strien, Daphne Pijenburg, Janneke Kuppens en Daphne Maas

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen