Diamanten bruiloft voor Fatma en Mehmet Özdemir

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Vrijdagmiddag 4 maart feliciteerde burgemeester Marina Starmans-Gelijns, Fatma (76) en Mehmet (84) Özdemir met hun diamanten bruiloft. Zestig en een half jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje in Gaziantep in Turkije. Op het moment dat zij precies 60 jaar getrouwd waren, verbleef het diamanten bruidspaar voor langere tijd bij familie in Turkije.

Ruim 30 jaar geleden kwam de familie Özdemir in Dongen wonen en is niet meer weggegaan. In de glossy 100% DONGEN die in december verscheen, vertellen zij uitgebreid over hun gevoel met Dongen. Ook vier van de vijf kinderen en zo’n twintigtal kleinkinderen hebben hier hun thuis gevonden. Een groot deel van de kleinkinderen en zelfs drie achterkleinkinderen, waren bij de feestelijkheid aanwezig. Bakkerij Pim Filius zorgde daarom voor een grote taart met een foto van het echtpaar. “Een grote taart voor een grote familie”, lacht de burgemeester. Daarnaast kwamen er heerlijke Turkse gerechten op tafel.

ozdemir3

Mehmet en Fatma Özdemir waren duidelijk aangedaan door het bezoek van de burgemeester. In het Turks bedankte mevrouw Özdemir haar voor haar bezoek. “Ze vindt u een mooie vrouw”, vertaalde haar kleinzoon. Na een groepsfoto met de hele familie te hebben gemaakt, kreeg burgemeester Starmans nog een bord met lekkere hapjes mee naar huis.

ozdemir2

Tekst: Halima Özen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen