Workshop ‘Vrouwen van een zekere leeftijd’

Foto: CC0/Public Domain

Last van opvliegers? Afnemende energie? Slapeloosheid? Gewrichtspijnen? Dan zou je zomaar in de menopauze kunnen zitten! Waarom noemen ze het eigenlijk menopauze? Het is helemaal geen pauze. Je gaat van aan naar uit. Waarom dan toch die pauze erin? Om te wennen aan al die vervelende, lichamelijke ongemakken? Om nog maar te zwijgen van alle onzekerheden waar je ineens last van krijgt. En toenemend gewicht (ook zo’n lekkere). En transpiratieklachten (fijn als je je al zo onzeker voelt).

Moeten we dan met z’n allen maar lijdzaam wachten totdat deze pauze voorbij gaat? Nee, zeker niet! Saskia Verkooijen, Shiatsu therapeut, en Sanny van Helden, Midlife yogadocent, hebben de handen ineengeslagen en een driedaagse workshop ontwikkeld voor vrouwen in de overgang, menopauze, Midlife of hoe je deze periode wilt noemen.

  • In deze workshop leer je in 3 ochtenden:
  • Hoe je meer energie krijgt tijdens de Midlife
  • Wat voeding voor je kan betekenen
  • Hoe je omgaat met hormoonveranderingen en stemmingswisselingen
  • Hoe je omgaat met lichamelijke ongemakken
  • Wat te doen bij slapeloosheid
  • Hoe je minder zorgt voor anderen en beter voor jezelf.

Tijdens de 2,5 uur durende les bespreken we de Oosterse visie op de overgang, ook wel de Midlife genoemd. Beoefenen we diverse technieken (yoga, shiatsu, do-in, ontspanning, mindfulness) om meer energie te krijgen. En er is ruimte om ervaringen met elkaar te delen, de leuke en de minder leuke ervaringen. Voeding neemt een apart hoofdstuk in bij deze workshop. Welke voeding is goed voor je in deze fase van je leven? Welke voeding kan voor meer energie zorgen?

Midlife, ondergang of geluk? Kom het ontdekken…..

Data : vrijdagochtend 12, 19 en 26 februari 2016
Tijdstip : 09.00 – 11.30 uur
Locatie : De Slof 48, Dongen (bedrijventerrein Tichelrijt)
Docenten : Saskia Verkooijen, Shiatsu Therapeut
Sanny van Helden, Yoga en meditatie

Wil je meer informatie? Bel ons dan op M. 06 – 125 10 777 of stuur een e-mail naar [email protected]. Saskia Verkooijen en Sanny van Helden beantwoorden graag al je vragen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen