Dongen doet niet meer mee aan verkiezing MKB

Foto: CC0/Public Domain

De gemeente Dongen doet niet meer mee aan de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente in Nederland. Het kost te veel tijd en geld. MKB Nederland organiseert om de twee jaar deze verkiezing. In een grootschalig onderzoek kunnen ondernemers zich dan uitspreken over het ondernemersklimaat in hun gemeente. Doel van de verkiezing is om gemeentes te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. In eerdere jaren deed Dongen wel mee.

Gezakt
VVD-raadslid Henny Vlasveld vond deze verkiezing ‘een goed instrument om scherpe focus te houden op de belangen van ondernemers. Een gezond MKB is belangrijk voor de plaatselijke economie, werkgelegenheid en leefbaarheid,’ zo stelde Vlasveld. Hij wilde van de wethouder dan ook weten of Dongen dit jaar weer meedoet. Het raadslid wilde ook weten waarom Dongen van de 65 Brabanste gemeenten gezakt was van plaats 17 in 2011 naar plaats 44 in 2013. ‘Onze buurgemeente Gilze-Rijen staat in Brabant op nummer 1. Wat kunnen wij daar van leren’ , zo merkte het raadslid fijntjes op.

Tijd en geld
Wethouder Ad van Beek was resoluut in zijn antwoord. ‘Wij worden nogal eens uitgenodigd voor onderzoeken en enquêtes maar we zijn daar toch wat selectief in geworden. Het kost te veel tijd en geld en uiteindelijk hebben we met de uitkomsten niet voldoende kunnen doen. Dat wil niet zeggen dat we niets doen voor onze ondernemers. We hebben bepaalde zaken al wat gemakkelijker gemaakt en we proberen het zo goed mogelijk voor ze te regelen. We zijn echt wel goed bezig met en voor de ondernemers, maar dat doen we dan wel zonder enquête of onderzoek. Waarom Gilze-Rijen op 1 staat? Dat weet ik niet. Maar je moet dit ook niet zien als een wedstrijd.’

door: Bernadette Klerx

Reacties