Dongen al vroeg in kerstsferen

Foto:

Het duurt nog een kleine twee weken voordat het echt kerstmis is. Toch zijn er in Dongen vandaag (zaterdag) al heel wat activiteiten in kerstsfeer. We zetten ze even op een rijtje

Verkoop kerststukjes door Scouting Laurentius
De jeugdleden en vrijwilligers van scouting Laurentius zijn al een tijdje druk met de voorbereidingen voor de kerstactie van 2015: natuurlijke materialen verzamelen, aangewezen bomen omhakken voor het groen, creatief stukjes maken en nog veel meer. Op 12 december is het zo ver, dan bewandelen ze vanaf 10.00 uur de straten van Dongen om zelfgemaakte kerststukjes te verkopen. U herkent hen natuurlijk aan onze groen-rode das. U kunt de scouting steunen door een stukje voor maar 5 euro te bemachtigen!

Winterfair bij de Stormvogels
Zaterdag12 december, is het niet alleen kerstmarkt in het centrum van Dongen! Om 16.00 uur start namelijk de Winterfair bij Scouting De Stormvogels. Een leuke, knusse en gezellige markt met onder andere een kerstoptreden van zanggroep Korije en lekkere gehaktballen van Keurslager Marco van Strien.

De scouts van De Stormvogels zijn de afgelopen weken bezig geweest met het maken van allerlei winterse dingen die zij aan u willen verkopen. De Haviken zijn met hout aan de gang gegaan en hebben vogels en Zweedse fakkels gemaakt, de Valken hebben zich op mini-kerstboompjes en sneeuwpoppen gestort en de Arenden hebben gebakken en gestempeld.

stormrommelmarkt

Naast de verkoop van deze en algemene kerstartikelen is er natuurlijk ook wat lekkers en warms te koop. Zo hebben we onder andere heerlijke snert, broodje gehaktbal (beide met dank aan Marco van Strien), warme dranken en zelfgebakken koekjes te koop.

Tijdens de markt zullen er ook twee optredens zijn van zangroep Korije en van enkele scouts die het kerstverhaal gaan uitbeelden. Voor geïnteresseerden is er een rondleiding door het gebouw mogelijk. Zo kunnen mensen die er over nadenken om vrijwilliger te worden eens rondlopen om te alvast kennis te maken met de mensen, gebouw en terrein van De Stormvogels. De Winterfair duurt tot 18.00u en vindt plaats op het scoutingterrein aan de Oude Baan 99h in Dongen.

Kerstmarkt in centrum Dongen
Winkeliersvereniging Dongen Promotion organiseert zaterdagavond de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Dongen. Naast de vele kramen, veelal particulieren en verenigingen, wordt het publiek op diverse punten in het centrum van Dongen getrakteerd op muziek en dans.

De jeugd mag en kan gratis gebruik maken van de kinderdraaimolen. Dit jaar is er tijdens de markt volop leven in de kerststal die vanouds naast De Cammeleur in de Hoge Ham staat. Er zijn nog enkele gratis kramen, geen handelaren, te vergeven. Wel dient een borg te worden betaald. De kerstmarkt begint om 17.00 uur in de Hoge Ham vanaf de Dongen Promotion kerststal richting het Looiersplein. Tegen de klok van 22.00 uur is de markt afgelopen. Ook veel winkels rondom de markt zijn deze avond geopend.

Kerstmarkt in De Cammeleur ­ Kerstmis zoals het heurt
Op 12 december heerst in het centrum van Dongen weer een feestelijke kerstsfeer tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt. Ook in en om De Cammeleur kunt u in de kerststemming komen. Dit jaar verwelkomen we bij DonckHuys twee bijzondere gasten met wie wij kerst vieren; freule Hélène en jonker Rudolph.

freule

Freule Hélène van de Wielewaal is verzot op Kerstmis. Samen met haar broer Rudolph komt zij de mensen verblijden met kerstwensen. Ze nemen de originele kerstboom van hun grootvader mee, een echt erfstuk dat al generaties in de familie is. Ze vieren kerst zoals je het kerstfeest “heurt” te vieren. Niet met grote cadeaus of met potsierlijk vertoon. Nee, de freule en haar broer nemen het authentieke kerstgevoel mee: de in stijl getooide kerstboom hangt vol kerstwensen, mooie kerstgedachten en kerstliederen, welke de freule en haar
broer graag ten gehore brengen.

Naast deze twee bijzondere gasten kunt u ook genieten van heerlijke lekkernijen van de foodtrucks die bij De Cammeleur voor de deur te vinden zijn. Fiona’s Baking Avenue zal zorgen voor lekkere homebaked gebakjes en taartjes en bij Spirello’s kunt u genieten van een bijzondere aardappelsnack! Daarnaast zijn binnen in De Cammeleur allerlei kraampjes te vinden waar u zeker kunt slagen voor een mooi kerstcadeau! En om het kerstgevoel helemaal compleet te maken zijn er deze avond ook diverse koren aanwezig. Komt u ook kerst vieren zoals het heurt met Hélène en Rudolph? U bent welkom op 12 december vanaf 17.00 uur.

CCCCC
Bezoekt u ook de kerstmarkt in Dongen op zaterdag 12 december? Dan komt u vast en zeker het CCCCC, het Cambreur College Christmas Carols Choir, tegen. Het is immers inmiddels een beetje een traditie geworden….

De leerlingen van klas 1 van de tweetalige afdeling van het Cambreur College in Dongen, dit jaar 64 stuks, zullen wederom een bekend repertoire aan Engelstalige kerstliedjes ten gehore brengen op de kerstmarkt onder leiding van hun muziekdocent Ralph Zijlemans. De leerlingen van de TTO afdeling worden al vanaf klas 1 vertrouwd gemaakt met een heleboel typisch Engelse gewoontes en iedereen die rond kersttijd ooit in Engeland is geweest weet dat het Christmas Carols zingen er daar één van is. In navolging van de Engelse traditie gaat het koor ook collecteren voor een goed doel. En omdat het Cambreur College dit jaar al eerder in actie is gekomen voor Vluchtelingenwerk Nederland gaat de opbrengst van het kerstzingen ook nú naar deze instantie. We weten zeker dat het geldbedrag dat we verzamelen op een prima manier besteed gaat worden.

U kunt het Cambreur College Christmas Carols Choir vinden ter hoogte van de Hema aan de Hoge Ham. De leerlingen zingen tussen half zeven en kwart voor acht en hopen natuurlijk op een groot publiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen