Burgemeester geniet samen met groep 7 van ontbijtje

Deze week gaan zo’n 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten. En in 240 gemeenten eet een schoolkas een broodje met de burgemeester of wethouder op het gemeentehuis. Zo ook in Dongen. Alle kinderen krijgen een gezond ontbijtpakket met vers brood, allerhande beleg, fruit en, nieuw dit jaar: groente.

Ook burgemeester Marina Starmans van de gemeente Dongen, namvanochtend, in de week van Het Nationaal Schoolontbijt deel aan het Burgemeestersontbijt. Groep 7 van Basisschool De Vlinderboom was speciaal voor deze gelegenheid naar het gemeentehuis gekomen om samen met de burgemeester te komen ontbijten.

Voorafgaand aan het ontbijt overhandigde Marina Starmans namens de gemeente Dongen een donatie van 250 euro aan de Linda Foundation , het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Natuurlijk mochten de kinderen ook vragen stellen aan de burgemeester.

Lola Kim Droog was één van de leerlingen die mee mochten ontbijten. Zij maakte een exclusief verslag voor dongen.nieuws.nl. Lees het hieronder:

Ontbijt bij de burgemeester
Op woensdag 11 november 2015 mocht groep 7 van basisschool de Vlinderboom ontbijten bij de burgemeester. Ze mochten ook vragen stellen. Hier leest u hoe de ochtend is verlopen.

Hoe is het om burgemeester te zijn? Burgemeester Starmans-Gelijns: ‘burgemeester zijn is erg leuk, maar je moet goede beslissingen nemen’.

Waarom doen jullie het ontbijt? ‘Voor de stichting Linda Foundation, een stichting die gezinnen helpt die het financieel moeilijk hebben. Elk jaar mag één groep van één school naar de burgemeester en voor elk kind doneer ik 10 eurocent aan de stichting Linda Foundation. Daarvan krijgt elk gezin een bon van bijv. Albert Heijn, Intertoys of Hema. ‘Linda kennen de meesten wel van Linda de Mol, bekend uit Gooise Vrouwen’, zegt burgemeester Starmans-Gelijns.

Wat wilde je vroeger worden? Burgemeester Starmans-Gelijns: ‘Ik wilde altijd al afwasmachines uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Maar zoals je ziet, is dat het niet geworden’.


Wat moet je zoal doen als burgemeester? ‘ Je moet veel dingen doen die met de politiek te maken hebben en je moet er voor de inwoners zijn. Die rekenen natuurlijk op je. Ook moet je veel vergaderen met belangrijke mensen [zoals die ochtend Sinterklaas]. Je moet ook zorgen dat sportvelden enzo groot genoeg zijn en voldoende verlichting hebben. Mensen bezoeken doe je ook vaak als burgemeester en zoals nu ontbijten met kinderen. Natuurlijk moet je voor een nieuw gebouw ofzo een lintje doorknippen’.


Wat ben je als burgemeester? ‘Je bent de baas van verschillende bedrijven zoals de Brandweer en de Politie. Maar je bent verantwoordelijk voor rampen en dat zijn vaak moeilijke momenten. Vaak moet je ook voor mensen staan om iets voor te dragen’, zegt burgemeester Starmans-Gelijns.


Heeft u nog belangrijke dingen? ‘Ja, zoals mijn ketting: die is heel kostbaar want die draagt elke burgemeester. En natuurlijk mijn papegaai, die is 34 jaar.

Naderhand mochten de kinderen nog een handtekening, op de foto en de ketting van de burgemeester vasthouden. Toen de kinderen weggingen, mochten ze nog kiezen tussen een Labello of een pen.

Lola Kim Droog [groep 7 basisschool de Vlinderboom]

Dankjewel Lola Kim voor dit mooie verslag! Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen