Kleine aanpassingen bij kruispunt Boerenbond

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

De parkeerplaatsen aan beide kanten van de kruising bij de Boerenbond zijn slechts tijdelijk geblokkeerd om het overzicht op deze kruising te verbeteren. Het College bezint zich nu op een aantal kleine maatregelen die de doorstroming en het overzicht op dit punt blijvend moeten verbeteren.

Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van VVD-raadslid Henny Vlasveld. Het raadslid had de penibele situatie van dit kruispunt al meerdere malen aan de orde gesteld in de raadsvergadering. Volgens Vlasveld is de gewijzigde verkeerssituatie in de Hoge Ham de grote boosdoener, waardoor veel verkeer gedwongen langs de Boerenbond moet met als gevolg dat de doorstroming van het verkeer ernstig stagneert. Vlasveld vroeg om een onderzoek en dit is inmiddels uitgevoerd. Vooruitlopend op de uitkomsten daarvan heeft de gemeente tijdelijk parkeerplaatsen aan beide zijden van de kruising geblokkeerd, waardoor het zicht in ieder geval beter is.

Het verkeersonderzoek heeft volgens Van Beek diverse mogelijke aanpassingen opgeleverd. Maar dat zijn zeker geen grote wijzigingen’, zo waarschuwde de wethouder. ‘Het college is zeker niet van plan om alles op z’n kop te zetten. We zullen een beperkt aantal maatregelen doorvoeren. Welke dat zijn, gaan we eerst bespreken met de mensen die ook bij de voorbereidingen betrokken waren . Daarna gaan we pas uitvoeren. Ik kan u wel vertellen dat dat niet veel geld gaat kost en dat het zeker niet om grote wijzigingen gaat’.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen